Ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης διάβασης πεζών που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα, στην πόλη μας

Με επικεφαλής το μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Γιώργο Εξαρχάκο, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο τρεις φοιτητές μεταξύ των οποίων και ο Σταύρος Μπαράκος και ομάδα συνεργατών, ολόκληρο το βράδυ της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν την πρώτη διάβαση πεζών στην χώρα μας, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Σχολικό Συγκρότημα, που βασίζεται στην πλασματική – εικονική πραγματικότητα.

Η νέα διάβαση έχει σαν στόχο να δίνει την εντύπωση στους οδηγούς που πλησιάζουν τα φανάρια στο Σχολικό συγκρότημα, από απόσταση περίπου 35 μέτρων, πως μπροστά τους υπάρχουν κώνοι με αποτέλεσμα να μειώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους στο συγκεκριμένο σημείο, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες ατυχήματος.

Με απόλυτες μετρήσεις και μαθηματικές εξισώσεις σχεδιάστηκαν στο οδόστρωμα οι υποτιθέμενοι κώνοι, παρά το τσουχτερό κρύο που είχε εχθές το βράδυ.

Όλοι συμμετείχαν με όρεξη και λαχτάρα για το αποτέλεσμα.

Παρούσα και η Αρχηγός της ΕΔΟΚ της πόλης μας κ. Βάσω Φίλη, η οποία με τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο, ρύθμιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 9 περίπου το βράδυ. Ολοκληρώθηκε η ζωγραφική του ενός κώνου και στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ακόμα ένας από την άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.

Με το φως της ημέρας προφανώς το όλο έργο θα είναι περισσότερο ευδιάκριτο και ελπίζουμε αποτελεσματικό.