» Εκτός λειτουργίας το συντριβάνι και οι λιμνούλες μέσα στη μπίχλα και τα σκουπίδια, στον Προφήτη Ηλία……

Εκτός λειτουργίας το συντριβάνι και οι λιμνούλες μέσα στη μπίχλα και τα σκουπίδια, στον Προφήτη Ηλία……

Τα νερά στις λιμνούλες με τα συντριβάνια που δεν λειτουργούν εδώ και εβδομάδες στην πλατεία του Προφήτη Ηλία έχουν πάρει από τη βρώμα και τη μπίχλα ένα καφελαδί χρώμα ενώ στην επιφάνειά τους επιπλέουν πλαστικές τσάντες, κουτάκια και φύλλα από τα γύρω δένδρα.

Η εμφάνισή τους είναι απογοητευτική αλλά κυρίως όπως έχουν αφεθεί είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία, αφού όπως είναι στάσιμα τα νερά, είναι το καλύτερο περιβάλλον για την αναπαραγωγή κουνουπιών.

Γνωρίζουμε πως το άδειασμα και το καθάρισμα των λιμνών είναι χρονοβόρα διαδικασία, σε συνδυασμό με κατασκευαστικές ατέλειες (δεν υπάρχει καλή ρύση), όπως πληροφορηθήκαμε.

Υπάρχει πάντως  λύση που χρησιμοποιούν στις πισίνες, τα κολυμβητήρια, συντριβάνια κλπ., για να είναι καθαρά τα νερά τους και οι πυθμένες τους.

Πρόκειται για παστίλιες χλωρίου τις οποίες πετάνε μέσα στο νερό και αυτές λιώνουν σιγά – σιγά, διατηρώντας νερό και πυθμένα ολοκάθαρα.

Επιπλέον η μυρωδιά του χλωρίου απομακρύνει τα κουνούπια.

Διπλό το όφελος..

Ας το ψάξει η Διοίκηση  (κι ας μη μας διαβάζει) και θα μας θυμηθεί…

 

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!