ΑΔΕΔΥ: Προειδοποιεί την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

ΑΔΕΔΥ: Εξέδωσε ανακοίνωση για τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και προειδοποίησε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

ΑΔΕΔΥ: «Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Εκτελεστική Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 18/02/2020, η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζικά, ενωτικά κι αποφασιστικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα (ΕΚΑ και δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία), στέλνοντας το μήνυμα πως και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Το Νομοσχέδιο Βρούτση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θωράκιση και παγίωση του Νόμου Κατρούγκαλου για τα επόμενα 50 χρόνια, ως το 2070, που περιέκοψε τις κύριες συντάξεις μέχρι 350€ τον μήνα, μείωσε τις επικουρικές κατά 50% και το Εφάπαξ κατά 20%. apergia-5-1200×793

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

πηγή: Aftodioikisi.gr