Όπλο τους η άγνοια κι η ανοχή μας! (άρθρο της Χριστιάνας Κρεββατά)

Γνωρίζοντας πως οι περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για τα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα αφιερώνω το συγκεκριμένο κείμενο κυρίως σε αυτούς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου.

Δυστυχώς, στην Αγία Βαρβάρα των τελευταίων χρόνων είναι δύσκολο να δείξουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον, να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα και συνεπώς να έχουμε μερική, αν όχι πλήρης, επίγνωση των καταστάσεων.

Αυτό οφείλεται και σε κάποιους «καλοπροαίρετους» που εσκεμμένα διαστρεβλώνουν την αλήθεια ακολουθώντας γκεμπελικούς ρυθμούς. Ο στόχος τους φυσικά η προπαγάνδα μέσω της οποίας πράγματι κατάφεραν και συνεχίζουν να καταφέρνουν τους σκοπούς τους. Έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε όλοι εμείς, μικροί και μεγάλοι, να αγνοούμε την πραγματικότητα με ή χωρίς τη θέλησή μας.

Για παράδειγμα, η ιστορία της γέφυρας Στέφανου Σαράφη για την οποία οι περισσότεροι «γνωρίζουν» πως ο κ. Καπλάνης αδιαφορούσε κι έμενε άπραγος ενώ ο κ. Μίχος κατάφερε μέσα σε 5 μήνες να λύσει το θέμα, είναι μόνο μία ερμηνεία που επιδιώκουν ορισμένοι να αποδώσουν.

Η αλήθεια είναι πως η γέφυρα αποτελεί μία βόμβα που ξαφνικά εξερράγη. Είναι ένα έργο «θηρίο», όπως το χαρακτήρισαν αρκετοί, και η δυσκολία για την κατασκευή του ήταν γνωστή στον κ. Μίχο. Το πιο δύσκολο μέρος της κατασκευής της γέφυρας ήταν η απουσία όλων των απαραίτητων χαρτιών, σχεδίων και μελετών κατασκευής της.

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να εκτελέσει εργασίες πάνω σε ένα έργο για το οποίο δεν υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία. Αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις των χρηματοδοτήσεων, των δημοπρασιών και των μελετών παρέδωσε ένα έτοιμο έργο στη νέα διοίκηση.

Αυτό είναι ένα από τα έργα για τα οποία καμαρώνουν η νέα δημοτική αρχή κι οι οπαδοί της. Έτσι, όλοι μπορείτε να καταλάβετε πως γίνεται να παραδοθεί ένα έργο μέσα σε 5 μήνες ολοκληρώνοντας δηλαδή τις δρομολογημένες εργασίες.

Αυτή η πραγματικότητα δεν έφτασε ποτέ στα αφτιά κανενός με αποτέλεσμα να μπορούν να μας χειραγωγήσουν εύκολα όσοι το επιδιώκουν. Δυστυχώς, η ιστορία μας επιβεβαιώνει πως αυτούς τους ανθρώπους νομιμοποιούμε.

Πάντως, για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί ότι η διέλευση του λεωφορείου από την γέφυρα Στέφανου Σαράφη θα διακοπεί σε λίγο καιρό.

Χριστιάνα Κρεββατά