Συγκέντρωση Γονέων στα γραφεία της ΚΤΥΠ – Κύρια αιτήματα αντισεισμικός έλεγχος και οικοδόμηση νέων Σχολείων

Δεκάδες εκπρόσωποι Ενώσεων Συλλόγων και Κηδεμόνων, Σύλλογοι, Γονείς, Δάσκαλοι, Καθηγητές και γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της ΚΤΥΠ (π. ΟΣΚ) και έθεσαν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της θέματα που έχουν  να κάνουν με την κτιριακή υποδομή των Σχολείων.

Οι συγκεντρωθέντες κατέκλυσαν μια μεγάλη αίθουσα στην οποία οδηγήθηκαν ενώ δεκάδες ακόμα παρέμεναν έξω από τα γραφεία στην οδό Φαβιέρου στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των Γονέων υπενθύμισαν τους αρμόδιους της ΚΤΥΠ, πως τα περισσότερα κτίρια είναι γερασμένα αφού έχουν οικοδομηθεί πριν το 1985, όταν δεν υπήρχε σωστός αντισεισμικός έλεγχος και κανονισμοί και είναι απαραίτητη η οικοδόμηση νέων Σχολείων.

Ζήτησαν δε να πραγματοποιηθεί δευτεροβάθμιος ουσιαστικός έλεγχος στα κτίρια των Σχολείων με ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια η ΚΤΥΠ να δώσει πιστοποιητικά και βεβαιώσεις καταλληλότητας των κτιρίων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν από την πόλη μας από την Ένωση Γονέων οι κ.κ. Καζαντζής, Κονταξής και Μπέλεση. Επίσης σε αυτήν έδωσαν το παρόν τους και εκπαιδευτικοί της πόλης μας.