Καζάνι που βράζει είναι η Σχολική Κοινότητα, εξ΄αιτίας της προσαγωγής έξι ανηλίκων στο Α.Τ.

Καζάνι που βράζει είναι η Σχολική Κοινότητα και όχι μόνο, εξ΄αιτίας της προσαγωγής έξι ανηλίκων μαθητών στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, το βράδυ της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου.

Αυτήν την εντύπωση απεκόμισαν όσοι παρακολούθησαν την ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, στα Γραφεία της Ένωσης Γονέων.

Παρόντες εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Φορέων, Γονείς, Μαθητές και απλοί συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης προκειμένου να αποφασιστούν οι παρά πέρα δράσεις της Ένωσης, με αφορμή την προσαγωγή έξι ανήλικων μαθητών της πόλης μας, στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά από καταγγελία του Αντιδημάρχου κ. Πουλάκη.

Ο κ. Πουλάκης υποστηρίζει πως κάτοικοι πέριξ της πλατείας ΖΑΝΑΕ, (Ταϋγέτου – Αρχιμήδους) τον ενημέρωσαν πως ομάδα νεαρών προκαλεί φασαρίες στο χώρο και δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν, ενώ άλλοι προκαλούν φθορές σε αυτήν.

Για το λόγο αυτό κάλεσε την Άμεση Δράση με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Α.Τ. της πόλης μας έξι ανήλικοι μαθητές, μεταξύ των οποίων και μία μαθήτρια που γύρναγε από το φροντιστήριο και πέρναγε από εκεί, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της.

Τα παιδιά κρατήθηκαν έως αργά το βράδυ στο Α.Τ. και στις 23:00΄αφέθηκαν ελεύθερα να φύγουν τα πέντε από αυτά, ενώ το έκτο παιδί αφέθηκε στις 00:30΄ μετά τα μεσάνυχτα, αφού πρώτα του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. επειδή παραδέχτηκε πως εκείνο έγραψε με τον μαρκαδόρο του ένα σύνθημα σε κάποιο όργανο της παιδικής χαράς. 

Όσοι έλαβαν το λόγο καυτηρίασαν το όλο συμβάν  και τις υπερβολικές αντιδράσεις του κ. Αντιδημάρχου να καλέσει την Αστυνομία, όσο και της Αστυνομίας να κρατάει επί ώρες ανήλικα παιδιά, χωρίς να έχουν γνώση οι γονείς τους, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Καζαντζής.

Εκτός των άλλων παρόντες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάγκας, Σαββίδης, Μπαντούνα, Πετράκου.

Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τη Δημαρχία, η παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η έκδοση κοινού ψηφίσματος από όλους τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας, η επίσκεψη αντιπροσωπείας Γονέων συνοδεία Δικηγόρου στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις για τον λόγο της προσαγωγής έξι ανηλίκων στο Α.Τ., αφού ήδη το ένα από αυτά είχε παραδεχτεί πως εκείνο έγραψε με μαρκαδόρο κάποιο σύνθημα κ.ά.

Μετά τη λήξη της ανοικτής συζήτησης το Δ.Σ. της Ένωσης θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που ακούστηκαν και θα δρομολογήσει τις περαιτέρω ενέργειές της.