Η μοναρχία της Βασιλό…πιτας (γράφει η Χριστιάνα Κρεββατά)

Αν αυτό είναι το δημοκρατικό κι αξιοκρατικό πρόσωπο του δημάρχου και της νυν δημοτικής αρχής, τότε ζήτω που καήκαμε!

Ξεκινώντας από το γεγονός πως ολόκληρη η δημοτική αρχή έλαμψε δια της απουσίας της στην κοπή της πίτας των εργαζομένων του δήμου τη στιγμή που η τοπική φωνή της (μέσω του αδερφού του αντιδημάρχου) γνωστοποιεί πως, αποδεδειγμένα, οι εργαζόμενοι του δήμου αποτελούν απαραίτητους συνεργάτες, πως είναι όλοι ένα τραπέζι και μία οικογένεια και πως ενδιαφέρονται για όλους κι όχι για ένα μικρό παρεάκι. Τελικά, στην πράξη φαίνεται πως ξέχασαν το «όλοι για έναν κι ένας για όλους».

Εν τω μεταξύ εκείνοι από την πλευρά τους στην πίτα του Δήμου δεν προσκάλεσαν μήτε το σωματείο των εργαζομένων μήτε την αντιπολίτευση μήτε τον επί 10 χρόνια Δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας.

Βέβαια, να μην παραλείψουμε ότι όλα αυτά οι εργαζόμενοι τα βίωσαν και τα ένιωσαν σε μεγάλο βαθμό στην εκδήλωση που διοργάνωσαν για την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους αν και έλειπε ο «εντεταλμένος-υπηρέτης» τους. Λογικά, επειδή εκεί δεν υπήρχε ούτε ο φόβος ούτε το άγχος ούτε η ανασφάλεια ούτε η αναγκαστική τους υποταγή σε κάποια αυθεντία. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αλλά μιας και ξεκίνησα με το θέμα των πρωτοχρονιάτικων πιτών δεν γίνεται να μην αναφερθώ στα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στην κοπή της πίτας του «Κινήματος Αλλαγής», αφού συγγενής γνωστού προσώπου επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά σε στελέχη της τοπικής οργάνωσης, διότι παρέλειψαν να καλέσουν το συγκεκριμένο γνωστό πρόσωπο. Μην σας παραξενεύει τίποτα, όλα λειτουργούν με αξιοκρατικό και δημοκρατικό τρόπο.

Τώρα, το πως γίνεται να σκύβουμε το κεφάλι σε έναν υπηρέτη μόνο αυτός και το επιτελείο του μπορούν να μας εξηγήσουν.

Χριστιάνα Κρεββατά