Πόλεμος κυβέρνησης-Δούρου για τα σκουπίδια

Ενα πολιτικό συμπέρασμα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είναι ότι η κυβέρνηση θα συγκρουστεί μετωπικά με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την υπόθεση των απορριμμάτων. Μάλιστα, Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας στη Βουλή συντάχθηκε στο συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχαν βρεθεί απέναντι όταν ο πρώτος είχε δηλώσει ότι στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο παίρνει τη θέση της Δούρου.

Από το βήμα της βουλής ο ΥΠΕΣ εγκάλεσε την Ρένα Δούρου για την απόφάση της να προχωρήσει σε ακύρωση των διαγωνισμών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Η τοπική αυτοδιοίκηση παίρνει χρήματα από την κεντρική διοίκηση. Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Η περιφέρεια Αττικής λέει ότι δεν θέλει να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την διαχείριση των απορριμμάτων με κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν κονδύλια αλλά και να πάμε 10 χρόνια πίσω σε σχέση με τον προγαμματισμό» ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών.

Κατηγόρησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επειδή δεν μπόρεσε να βγάλει τους πολίτες στους δρόμους προσπαθεί τώρα να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή πνίγοντας την Αττική στα σκουπίδια. Ο κ.Ντινόπουλος εξαπέλυσε επίθεση και στους δημάρχους οι οποίοι δεν δέχονται τον έλεγχο των συμβάσεων λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αρνείται τη συμμόρφωση με τους νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμάκωσε την κριτική του προς την περιφερειάρχη Αττικής τονίζοντας: «Δίνετε δείγματα διακυβέρνησης με την αιρετή περιφερειάρχη Αττικής διακινδυνεύοντας να πλημμυρίσει η Αθήνα με τα σκουπίδια. Προσπαθείτε να ακυρώσετε έναν διαγωνισμό, που με τις οποίες ατέλειες που μας πήραν δεκαπέντε χρόνια να τον φτιάξουμε. Αυτή είναι η υπευθυνότητα σας; Έτσι θα κυβερνήσετε;»

ΠΗΓΉ:Αftodioikisi.gr