Προσαγωγή 6 ανήλικων μαθητών στο Α.Τ. – Συγκέντρωση γονέων και φορέων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

Έξη ανήλικοι μαθητές της πόλης μας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, από την ΕΛ.ΑΣ., μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Πουλάκη, γύρω στις 9:00΄ το βράδυ της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Αντιδήμαρχος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε πως κάτοικοι πέριξ της πλατείας ΖΑΝΑΕ, (Ταϋγέτου) τον ενημέρωσαν πως κάποιοι καταστρέφουν την παιδική χαρά, φωνασκούν και γράφουν συνθήματα.

Νωρίτερα όπως μας είπε, είχε πάει στην πλατεία και είχε ζητήσει από τα παιδιά να μην ενοχλούν τη γειτονιά.

Κάλεσε την Αστυνομία και εκείνη επενέβη.

Τα παιδιά κρατήθηκαν έως τις 23:00΄, πλην ενός που παραδέχτηκε πως έγραφε με μαρκαδόρο σε κάποια σημεία, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο στις 00:30΄μετά τα μεσάνυχτα.

Το υπερβολικό της όλης υπόθεσης είναι πως υπήρξε απίστευτη ταλαιπωρία ακόμα και για  νεαρούς συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν περαστικοί από το σημείο, (όπως μας είπε ένας από τους γονείς του οποίου προσήχθη η 14χρονη κόρη του) και προσήχθησαν, ενώ οι γονείς ορισμένων από αυτά δεν γνώριζαν που ήταν τα παιδιά τους.

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα συγκεντρώθηκαν γονείς και εκπρόσωποι φορέων ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά.

Παρόντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πετράκου, Σαββίδης, Καρανάσιου, Γιάγκας, Μπαντούνα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της πόλης μας κ. Καζαντζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κονταξής, γονείς και εκπρόσωποι φορέων.

Προς στιγμή όταν τα νεύρα ήταν τεντωμένα έξω από το Α.Τ., παρά λίγο να προσαχθεί και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Καζαντζής.

Επισκεφτήκαμε το χώρο της πλατείας και φωτογραφήσαμε τα συνθήματα που είχαν γραφτεί και που έγιναν αιτία για το πρωτοφανές περιστατικό της προσαγωγής έξη ανηλίκων στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας.

Δεν γνωρίζουμε εάν όλα τα συνθήματα γράφτηκαν χθες ή ορισμένα από αυτά προϋπήρχαν.

Πάντως δεν δικαιολογείται, κατά την άποψή μας, όλη αυτή η κατάσταση που συνέβη και η ταλαιπωρία ανήλικων εάν πρόκειται η προσαγωγή τους να οφείλεται  για την αναγραφή αυτών των  συνθημάτων, που χαρακτηρίζονται “φθορά δημόσιας περιουσίας”.