Ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ Αγίας Βαρβάρας, για τις εκλογές του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπήκε με φόρα να τελειώσει τις όποιες εκκρεμότητες άφησε πίσω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα νέα βάρη για τους εργαζομένους και η ένταση της εκμετάλλευσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη που διαλαλούν.

Μια ανάπτυξη , που δίνει μεγαλύτερα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ανοίγει νέα επενδυτικά πεδία, που στηρίζεται στις χρηματοδοτήσεις του κρατικού προϋπολογισμού, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός με συνοπτικές διαδικασίες με το άρθρο 178 του αναπτυξιακού νόμου.

Αυτή η ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών, προϋποθέτει τη δική μας σφαγή, των δικαιωμάτων μας και των αναγκών μας. Γι αυτό , «χτυπάνε» τις συλλογικές διαδικασίες του εργατικού κινήματος, η απεργία γίνεται κόκκινο πανί, ενισχύεται η κρατική καταστολή με το δόγμα «νόμος και τάξη». Προωθείται η μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε ατομικό ρίσκο, θωρακίζεται ο νόμος – λαιμητόμος του Κατρούγκαλου.

Στους Δήμους ενισχύεται ο κρατικός έλεγχος και η τιμωρία των εργαζομένων που δεν εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων.

Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες λειτουργούν σε συνθήκες υποστελέχωσης, ενώ διευρύνθηκαν οι κάθε είδους ελαστικές μορφές εργασίας.

Πολλαπλασιάζονται τα εργοδοτικά εγκλήματα στην καθαριότητα , που σχετίζονται, με την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της μείωσης του προσωπικού, την αντικατάσταση των μονίμων με συμβασιούχους , με απαρχαιωμένα μηχανήματα και υποδομές, με τη μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας , την έλλειψη μόνιμων γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, την απουσία καταγραφής τους και σχεδιασμού (μελέτες επικινδυνότητας και ασθενειών) ελεγκτικών μηχανισμών, την προστασία των Δημοτικών Αρχών από κυρώσεις και την 7ήμερη, 24ωρη λειτουργία της καθαριότητας.

Στο Δήμο μας

Η νέα αλλά τόσο «παλιά» Δημοτική Αρχή εφαρμόζει , πρόθυμα αυτή την αντεργατική πολιτική, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη προηγούμενη διοίκηση.

«Βάλτε πλάτη», εντατικοποίηση της εργασίας, «διαίρει και βασίλευε» , κανιβαλισμός με βάση τη διεύρυνση της μισθολογικής ψαλίδας ανάμεσα σε εργαζόμενους και διοικητική ιεραρχία , αλλαγές θέσεων χωρίς κεντρικό σχεδιασμό αξιοποίησης των γνώσεων και δυνατοτήτων των υπαλλήλων.

Εκβιασμοί άμεσοι και έμμεσοι , αυταρχισμός , ανοιχτές απειλές για «άρνηση εκτέλεσης εργασίας» και για Ε.Δ.Ε, χαρακτηρίζουν κακομαθημένους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους και τους εκβιάζουν π.χ Παιδικοί Σταθμοί , ενώ υποκριτικά μας λένε ότι είμαστε οικογένεια!

Στο Σωματείο μας

«Γιατί φωνάζει κάποιος τώρα, ενώ παλιότερα σιωπούσε

Αυτοί που παλιότερα χαλούσαν τον κόσμο τώρα σιωπούν».

Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, βρίσκεται σε διαδικασίες παρθενογένεσης και ανατροπών.

Κάποιοι ποντάρανε στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία εφάρμοζε πιστά τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Τώρα υποκριτικά επαναστατούν για όσα έκλειναν τα μάτια πριν ή στήριζαν ανοιχτά, όπως οι αλλαγές προϊσταμένων και διευθυντών, που πριν ήταν νόμιμες και ηθικές και τώρα έγιναν παράνομες και ανήθικες.

Κάποιοι δημιούργουν τη νέα εργοδοτική παράταξη ή γιατί βολεύτηκαν ή γιατί τους έταξαν ή γιατί τα βρίσκουν όλα πια , αγγελικά πλασμένα.

Βιάζονται για εκλογές, έκαναν “fast food”, το ανώτερο όργανο ενός σωματείου, την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση , νομιμοποιώντας την, με την παρουσία τους οι μεν , ενώ οι άλλοι με τα «τερτίπια» και με την καθοδήγηση των ηγετικών στελεχών της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στη ΠΟΕ – ΟΤΑ , δεν σεβάστηκαν καμία συλλογική διαδικασία, προχώρησαν σε εκλογή εφορευτικής επιτροπής χωρίς απαρτία και σε ένα τραγικό απολογισμό δράσης, χωρίς εργαζόμενους.

Μας θέλουν διασπασμένους, για αυτό δεν εγγράφουν στο σωματείο μας συμβασιούχους.

Μας θέλουν μακριά από την οργάνωση αγώνων με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών που έχουμε σήμερα, μακριά από την προοπτική της ανατροπής.

Είναι μέρος του προβλήματος , της κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι το σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές Κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε συνάδελφοι για το ρόλο και των μεν και των δε!

Τη μεριά του εργοδότη διαλέγουν, τα συμφέροντά του υπηρετούν, παζάρεμα σε κλειστές πόρτες κάνουν, στηρίζοντας αυτούς ακριβώς που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Να μη τους κάνουμε τη χάρη , πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο γιατί οι τακτικές τους είναι ενάντια στα συμφέροντα μας.

Στις εκλογές του σωματείου μας βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιες δυνάμεις σήμερα μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα μας, να συγκρουστούν με τη Δημοτική Αρχή , όχι λόγω προσωπικών αντιπαθειών αλλά με συγκροτημένο πολιτικό λόγο στις πολιτικές , κομματικές τους επιλογές.

Εμείς ως Δ.Α.Σ

Ξεκάθαρα ταυτιζόμαστε με τις ταξικές δυνάμεις και απαιτούμε:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων εργαζομένων.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει αμέσως στην εγγραφή των συμβασιούχων ισότιμα στο Σωματείο και όλες οι παρατάξεις να το υποσχεθούν τώρα.

ΖΗΤΑΜΕ

· Την ανάκτηση των απωλειών μας (13°-14° μισθό) και την άμεση επαναφορά τους

· Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ,κάλυψη των κενών στους Δήμους.

· Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

· Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

· Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα ιατρών εργασίας και των τεχνικών ασφαλείας.

· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που έχουν να κάνουν με την αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο. Συνεχίζουμε την «απεργία – αποχή» από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

· Λεφτά για την Υγεία, την Παιδεία, τις υποδομές και όχι για το ΝΑΤΟ.

· Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γεννούν μετανάστευση και προσφυγιά.Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.

· Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κι όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις και των 3ων μνημονίων.

· Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

· Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή κατοικία.

Με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε στο Σωματείο

και ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή όχι σε όλα μαζί μας, ξέρεις ότι μπορείς να στηριχτείς στην ανιδιοτέλεια, στην ακεραιότητα, στο ασυμβίβαστο αγωνιστικό μας φρόνημα.

Γιατί εμείς

Θα δίνουμε το χέρι σε οποιονδήποτε , το χρειάζεται για να «σηκωθεί»

Θα εναντιωνόμαστε σε οποιονδήποτε ενισχύει κοινωνικούς αυτοματισμούς , τρέφοντας την ανθρωποφαγία μεταξύ πολιτών, Δημοτικών υπαλλήλων και στηρίζει τις Κυβερνητικές επιλογές.

Συναδέλφισσες-οι

Το σωματείο πρέπει να αλλάξει , να γίνει στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας.

Ψηφίζουμε:

ΑΡΙΑΝΟΥΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΟΛΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ ΕΦΟΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ

ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΦΩΤΗΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

9/2/2010