Έκοψε την πίτα του το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο – Απούσα η Διοίκηση του Δήμου!!! – Γλέντι, φαγητό, χορός

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα κοσμικού κέντρου της πόλης μας, στην κοπή πίτας του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, σε μία εκδήλωση που ξεπέρασε τις πέντε ώρες.

Περίπου 180 άτομα κατέκλυσαν τον χώρο και οι διοργανωτές δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από την ανταπόκριση των συναδέλφων τους στο κάλεσμα τους, οι οποίοι έμπρακτα έδειξαν πως τιμούν το συνδικαλιστικό τους φορέα.

Επίσης ήταν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως οποίος προσπαθήσει να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων θα τους βρει απέναντί τους.

Η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αγλαΐα Παπαθανασάκη σε σύντομο χαιρετισμό προς τα μέλη του, τόνισε την αναγκαιότητα της συσπείρωσης των εργαζομένων στο φορέα τους υπογραμμίζοντας πως τίποτα δεν χαρίζεται και πως ενωμένοι θα δίνουν όποτε χρειάζεται αγώνες για την επίλυση προβλημάτων αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς σε όλους τους τομείς και υπηρεσίες του Δήμου.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της η κ. Παπαθανασάκη τόνισε: “Πρέπει να τολμάμε να διεκδικούμε και να αλλάζουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος”.

Σημειώνουμε πως από τη διοίκηση του Δήμου δεν παραβρέθηκε κανένας, παρ΄ότι ήταν καλεσμένοι οι κ.κ. Δήμαρχος Μίχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόσσος και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ Φέγγη.

Η απουσία τους σχολιάστηκε δυσμενέστατα από την πλειοψηφία των εργαζομένων, διότι δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν  η διοίκηση να μη δίνει το παρόν της σε εκδήλωση των εργαζομένων, δηλαδή των άμεσων συνεργατών της.

Την απουσία στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, βεβαίως υπερκάλυψαν καταχειροκροτούμενοι από τους εργαζόμενους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας, κ.κ. Γιώργος Καπλάνης, Μιχάλης Γιάγκας, Τασούλα Πετράκου, Έντα Γονή, Σταυρούλα Μπαντούνα, Σοφία Κοσμίδου, Σάββας  Σαββίδης, Θεόδωρος Βασιλάκος που έδωσαν το παρόν τους, αποδεικνύοντας πως τιμούν τους εργαζόμενους στο Δήμο μας, από όποια θέση κι αν βρίσκονται διαχρονικά και όχι ευκαιριακά.

Στην εκδήλωση επίσης παρόντες ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας, ο Γραμματέας της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Γιάννης Τσούνης και μέλη του ανώτατου συνδικαλιστικού Οργάνου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το πρώτο “φλουρί” (δώρο) κέρδισε συμβασιούχος εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς και ήταν ένα τετραήμερο ταξίδι στη Ρώμη, προσφορά του Σωματείου.

Μετά την κοπή πίτας ακολούθησε το σερβίρισμα, φαγητό, ποτό και στη συνέχεια χορός, χορός, χορός.