Ο Σύλλογος Γονέων του 8ου Δημοτικού για το Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2020

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του τουρνουά ποδοσφαίρου για τους γονείς-μέλη των Συλλόγων Γονέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι αφενός η γνωριμία και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μελών όλων των Συλλόγων Γονέων και αφετέρου η επιδίωξη μιας πιθανής συνεργασίας πάνω σε προβλήματα της σχολικής ζωής των παιδιών μας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάδειξη ορισμένων ευγενών αξιών, όπως η άμιλλα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η αλληλεγγύη. Αξίες που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν εξασθενήσει.

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι μια πρόταση για την τόνωση όλων των παραπάνω μπορεί να αποτελέσει η διοργάνωση αγώνων ομαδικού αθλήματος που όχι μόνο είναι πολύ προσφιλές στα παιδιά μας, αλλά και από τη φύση του περιέχει την έννοια της άμιλλας και της συνεργασίας.

Τελειώνοντας πιστεύουμε ότι η συνεργατικότητα και η επικοινωνία των Συλλόγων Γονέων θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτι δεδομένο και όχι ως ζητούμενο.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας