Ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις των μαθητών

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Λυκείου της πόλης μας, κάνει γνωστό πως συμφωνεί με τα αιτήματα και την απόφαση για κινητοποιήσεις των μαθητών του Σχολείου, τονίζοντας παράλληλα πως βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών με κάθε τρόπο.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας συμφωνεί με τα αιτήματα που έθεσαν οι μαθητές μας, και κατανοεί την απόφαση της κινητοποίησης των μαθητών.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα των μαθητών είναι τα κάτωθι:

Να καταργηθεί ο νόμος του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος προβλέπει την εξομοίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων (κολέγια) με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, προωθώντας την ιδιοτηκοποίηση της παιδείας.

• Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων.

• Να μην υπάρχει η βάση του 10 αλλά και η σύνδεση της βαθμολογίας των τριών τάξεων του λυκείου για την ένταξη στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

• Να μην υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός νεοεισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

• Να επισκευαστούν τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί στον αρμόδιο φορέα , χωρίς όμως αποτέλεσμα, παρ όλη τη σησμεική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε σύμφωνοι με την συνέχιση των κινητοποιήσεων, και βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, με κάθε τρόπο.

Για να μπορεί ο Σύλλογος να παρεμβαίνει και να λύνει όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται στο σχολείο επιβάλλεται να έχει δίπλα του όλους τους γονείς!

Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας