Β΄ Δημοτικό Σχολείο: Αντισηπτικά στις τάξεις για την προστασία των μαθητών από την γρίπη

Ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε έξαρση και πολλά παιδάκια έχουν αρρωστήσει. Ήδη πολλά σχολεία έχουν αρχίσει να προμηθεύονται αντισηπτικά χεριών και να τα τοποθετούν σε ευκρινή σημεία σε κάθε σχολική αίθουσα προκειμένου να συμβάλλουν στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης .

Γιατί είναι σημαντικό να έχουν οι μαθητές καθαρά χέρια;

Τα χέρια είναι φορείς μικροβίων. Αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια θα μπορέσουν να εισβάλουν μικρόβια στον οργανισμό σας. Τα μικρόβια μεταδίδονται επίσης αν κάποιος φταρνιστεί ή βήξει στα χέρια του και μετά αγγίξει άλλο άτομο ή αντικείμενο. Αν κάποιος έχει αυτά τα μικρόβια στα χέρια του μπορεί να αρρωστήσει αν δεν τα πλύνει πρώτα πριν αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.

Στην πόλη μας ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας και για αυτή τη σχολική χρονιά,  σε συνεννόηση με το Συλλογο Διδασκόντων, φρόντισε ώστε σε όλους τους χώρους του σχολείου να βρίσκονται ήδη αντισηπτικά τζελ!

Ίσως και άλλοι Σύλλογοι σε Σχολεία της πόλης μας να έχουν προμηθευτεί τέτοια τζελ, δεν έχουμε όμως τέτοια πληροφόρηση.

Πάντως είναι ένα έξοδο το οποίο ο Δήμος έπρεπε να αναλάβει στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας των μαθητών…

Πηγή: Infokids.gr