» Συστάδα δένδρων Αείλανθου ενοχλεί με τις οσμές του και σπάνε τα κλαδιά του

Συστάδα δένδρων Αείλανθου ενοχλεί με τις οσμές του και σπάνε τα κλαδιά του

Στο κάτω μέρος του οικοπέδου της Αποστολικής Διακονίας, στην οποία στεγάζεται η Θεολογική Σχολή, υπάρχουν ορισμένα δένδρα. Η επιστημονική τους ονομασία είναι Αείλανθος ο υψηλότατος (Ailanthus altissima), γνωστή ως βρωμοκαρυδιά, βρομόδενδρο, βρομοκλαρί ή βρωμούσα.

Στα μέσα Απριλίου, το φυτό αναπτύσσει μερικά είδη μικρών λουλουδιών, χρώματος κιτρινοπράσινου ως κόκκινου, το καθένα από αυτά με πέντε πέταλα και  σέπαλα.

Χαρακτηριστικό του Αείλανθου είναι ότι όλα τα μέρη της φυτού έχουν διακριτικό έντονο άρωμα που θυμίζει “χαλασμένα” – “σάπια” φυστίκια ή κάσιους.

Ο Αείλανθος ήρθε από την Κίνα για το Εθνικό Πάρκο πριν από δεκαετίες και έχει κατακλύσει σήμερα ολόκληρη τη χώρα.

Συμπολίτες μας στην οδό Παπαφλέσσα μιλούν για ανυπόφορη κατάσταση από την οσμή της φυτού, όσο είναι με τα φύλλα και τα λουλούδια, ενώ όταν είναι “γυμνά” με λίγο ισχυρό αέρα, μεγάλα κλαδιά από αυτό κόβονται και πέφτουν  συχνά στο πεζοδρόμιο της Ελευθερίου Βενιζέλου, στο πέρασμα των πεζών στα φανάρια, στο σχολικό συγκρότημα.

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!