» Ο Σύλλογος Γονέων του Α΄ Γυμνασίου, για τις ζημιές στο Σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων του Α΄ Γυμνασίου, για τις ζημιές στο Σχολείο

Αγαπητοί γονείς καλημέρα,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που αφορά το σχολείο μας σε συνάρτηση με την συμπεριφορά των μαθητών απέναντι σε αυτό.

Έχουμε επανειλημμένως ενημερωθεί από την διεύθυνση του σχολείου για τις ζημιές και τις καταστροφές που σχεδόν καθημερινά προκαλούνται στις εγκαταστάσεις του σχολείου (σπάσιμο παραθύρων, καταστροφή πυροσβεστήρων, κάδων κ.α.) από μαθητές με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του και να σπαταλούνται πόροι για επισκευές οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς άλλους αναπτυξιακούς σκοπούς προς όφελος του σχολείου και κατά συνέπεια προς όφελος των μαθητών.

Παρότι γίνονται καθημερινά σχετικές υποδείξεις από την διεύθυνση και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία συμμόρφωση.

Προκειμένου, λοιπόν να προλάβουμε καταστάσεις και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ποιότητας στο σχολείο μας, οφείλουμε ως γονείς συλλογικά και μεμονωμένα να αναλάβουμε την ευθύνη και να προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο και κυρίως μέσω του διαλόγου, των παραινέσεων και φυσικά με επιχειρήματα να αλλάξουμε την νοοτροπία, την σκέψη και κατ’ επέκταση την βίαια και ανώριμη αυτή συμπεριφορά των παιδιών μας.

Οφείλουμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι το σχολείο είναι χώρος ιερός και οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον διαφυλάττουμε όπως ακριβώς το ίδιο μας το σπίτι. Είναι δημόσια περιουσία και ανήκει σε όλους τους μαθητές, τωρινούς και μελλοντικούς. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το καταστρέφουμε γιατί με αυτό τον τρόπο στερούμε από τους εαυτούς μας, τους συμμαθητές μας αλλά και τις μεταγενέστερες γενιές το πολυτιμότερο αγαθό μετά την υγεία, αυτό της ΜΟΡΦΩΣΗΣ και της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Τονίζουμε επίσης στα παιδιά μας ότι στο σχολείο πηγαίνουμε για να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε ως άνθρωποι και ως προσωπικότητες· αντιθέτως τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές, μας υποτιμούν και μας προσβάλλουν.

Δεν ξεχνάμε ότι το σχολείο αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας!!!

Συμπεριφερόμαστε ανάλογα!!!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και συνεργασία,

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!