Στον χώρο της Αγίας Μαρίνας, σκουπίδια, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα – Ας ενδιαφερθεί ο Δήμος

Γράφαμε προ μηνών πως ο χώρος μεταξύ του Ι. Ν. της Αγίας Μαρίνας και της ομωνύμου οδού έχει μεταμορφωθεί σε χωματερή από τα κάθε είδους σκουπίδια που είναι πεταμένα και είναι ορατά ή πίσω από κάποιες λαμαρίνες που υπάρχουν στον χώρο.

Κάνουμε την αναφορά ξανά, διότι στην είσοδο του οικοπέδου υπάρχει πινακίδα του Δήμου μας με την οποία γνωστοποιεί πως ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου.

Για να γίνει όμως χώρος πρασίνου, ο Δήμος πρέπει να τον ξεσαβουρώσει.

Πίσω από τις λαμαρίνες με τα κάθε λογής πεταμένα αντικείμενα, υπάρχουν και πολλά χρήσιμα, τα οποία ο Δήμος πρέπει να σπεύσει και να τα πάρει από εκεί πριν βρεθούν τίποτα επιτήδειοι και αετονύχηδες και τα βουτήξουν.

Υπάρχουν  μεγάλες ποσότητες από κομμάτια μάρμαρου αχρησιμοποίητα, τούβλα για πλακοστρώσεις πεζόδρομων, άθικτα οικοδομικά υλικά, κουλούρες με λάστιχο αυτόματου ποτίσματος παρτεριών κλπ. και αλουμίνια.

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι η μία από τις λαμαρίνες που χρησιμοποιείται για κάλυψη του χώρου είναι από το έργο ανακατασκευής του Δημοτικού Κινηματοθέατρου της πόλης μας, πριν μία δεκαετία περίπου.

Πάντως τώρα ο Δήμος γνωρίζει πως υπάρχουν και πολύτιμα υλικά στο οικόπεδο και οφείλει να τα προστατεύσει μεταφέροντάς τα σε προστατευόμενο χώρο, ενώ παράλληλα να καθαρίσει τον χώρο που προορίζει να τον κάνει πράσινο…