Kids Save Lives: Ένα βιωματικό «Μάθημα Ζωής» με Πρωταγωνιστές τους μαθητές του Β΄ Δημοτικού


Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό “Μάθημα Ζωής” με Πρωταγωνιστές τους μαθητές της Τετάρτης, Πέμπτης κι Έκτης Τάξης του σχολείου μας.

Ένα βιωματικό “Μάθημα Ζωής” με Πρωταγωνιστές τους μαθητές μας

Οι Άνθρωποι του KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές ήρθαν στο σχολείο μας μετά από σχετική πρόσκληση. Είναι ανθρωπιστικός Οργανισμός που με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά ηλικιακή ομάδα, στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός δικτύου απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.

Εκπαίδευσης παιδιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Όπως μας επεσήμαναν οι άνθρωποι του Προγράμματος δεκάδες είναι τα περιστατικά αναίσθητων θυμάτων, πνιγμού από νερό, πνιγμονής από ξένο σώμα, εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από εκπαιδευμένους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς [κάποιες φορές με την χρήση και ενός εκ των 130 περίπου απινιδωτών AEDs που τοποθετήθηκαν στην κοινότητα μετά το μάθημα KIDS SAVE LIVES από μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς]

Ανασαίνει…!

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η θεσμοθέτηση σχετικού μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, με προέκταση στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον συνάνθρωπο.

Είσαι καλά;;;!!!

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στην Πράξη!

Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις [πνιγμός, πνιγμονή, λιποθυμία]

Στόχος του Προγράμματος να μπορούν οι μαθητές να καλέσουν ορθά την Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (166)

Εντυπωσιασμένοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονένων και Κηδεμόνων από το Πρόγραμμα σκεφτόμαστε να προβούμε σε ενέργειες για την προμήθεια απινιδωτή και να λάβουμε μέρος στον τελικό διαγωνισμό στο τέλος της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Εμπειρία Ζωής!!! Μάθημα Ζωής!!!

Ευθύμης Χατζηευσταθίου