50 λεπτά αναμονή για το δρομολόγιο του λεωφορείου 856, στην οδό Σίφνου

Ήμουν αρκετές ημέρες σε δίλημμα για το αν έπρεπε να γράψω κάτι αλλά διαβάζοντας ότι η νέα δημοτική αρχή “αγρυπνά” και ο νυν δήμαρχος “αντιδρά ακαριαία” έχοντας σύμμαχο τον καταλυτικό Βαρβιτσιώτη σκέφτηκα ότι δεν πάει άλλο.

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου λοιπόν πήγα στην αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 856 στην οδό Σίφνου, όπως κάθε μέρα.

Για άλλη μία φορά λοιπόν, τα δρομολόγια άλλαξαν. Το λεωφορείο έφυγε μετά από 50 λεπτά. Χωρίς κάποιος να ενημερώσει τους ταλαίπωρους πολίτες (οι οποίοι είμαστε αρκετοί) που περιμένουμε 50 λεπτά.

Αντιλαμβάνεστε τον εκνευρισμό που προκλήθηκε από την αδιαφορία όσων διατυμπανίζουν και δημοσιεύουν δελτία τύπου για συναντήσεις με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ, για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις συστηματικές καθυστερήσεις δρομολογίων και για την ουσιαστική λύση του θέματος.

Ας έρθουν οι “άγρυπνοι φρουροί” να περιμένουν το πρωί στις στάσεις για να πάνε στη δουλειά τους, για να λογοδοτήσουν που άργησαν για άλλη μία φορά.

Ας σταθούν στο κρύο, στη βροχή, δίπλα σε ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών, με τη δυσωδία από τα πεταμένα φαγητά, ψωμιά, χυμένους καφέδες και διάφορα άλλα.

Ας έρθει το επιτελείο “πρώτη ξανά” του νυν δημάρχου επιτέλους που “βρίσκεται δίπλα στους πολίτες” να φωτογραφηθεί εκεί και όχι να κοκορεύεται εγκαινιάζοντας και γιορτάζοντας έργα που ανήκουν στη διοίκηση Καπλάνη.

Άντε γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της.

Χ. Κ. Δημητριάδης