Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση ΑΚΥΡΩΣΕ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για επιβολή τελών στους Πολιτικούς Γάμους

Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή του  και επέβαλε “δυνητικό” τέλος στους Πολιτικούς Γάμους ύψους 50 ευρώ.

Σημειώνουμε πως εκτάκτως είχε παρθεί, μέρες νωρίτερα, απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, για την επιβολή αυτού του τέλους, την οποία όμως είχε καταγγείλει η παράταξη του κ. Γιάγκα.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου 2019, αφού προφανώς η Οικονομική Επιτροπή δεν είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει αυτό το τέλος, αλλά χρειαζόταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πρόταση για την επιβολή αυτού του τέλους, καταψήφισαν οι παρατάξεις Γιάγκα και Καρανάσιου.

Έρχεται λοιπόν η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση σήμερα 15 Ιανουαρίου 2020 και ΑΚΥΡΩΝΕΙ την απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναπτύσοντας μια σειρά από νόμους και εγκυκλίους τονίζοντας ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο Δήμος ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΕΛΟΣ.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης δικαιώνει τον κ. Γιάγκα και την παράταξή του στο θέμα αυτό, περί οργάνου κ.ά. και γεννιούνται ερωτηματικά, σχετικά με το πόσο προσεκτικά γίνονται οι εισηγήσεις της Διοίκησης του Δήμου, που αφορούν θέματα οικονομικής υφής.

Σημειώνουμε πως η Διοίκηση του Δήμου, μπορεί να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της και δίνοντας περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ