Χριστιάνα Κρεββατά: “Μπάζει από το παράθυρο που άνοιξαν για να μπει καθαρός αέρας!”

Φτάσαμε στο 2020, πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, για να μπορούμε να αιτιολογήσουμε καταστάσεις, καθυστερήσεις και παραλείψεις.

Φυσικά, δεν ξεπεράσαμε κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ τη 10χρονη δημαρχιακή θητεία του Καπλάνη. Μπορούμε πλέον να δηλώσουμε περήφανα πως υπάρχει εξήγηση για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται. Γεγονός που δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Καθόλου μεροληπτική και συμφεροντολογική συμπεριφορά. Επί Καπλάνη, η μόνη εξήγηση που διατυμπανιζόταν κι ήθελαν κάποιοι εσκεμμένα να αναπαραγάγουν ήταν η αδιαφορία κι απραξία του δημάρχου.

Τότε, και λεφτά υπήρχαν και προσωπικό και κανείς δεν αρρώσταινε και κρύο έκανε και ο δήμος δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμα των πολιτών κι οι σχολές υπολειτουργούσαν και η εγκληματικότητα βρισκόταν στο ζενίθ της και η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελούσε καθημερινότητα των Αγιοβαρβαριωτών, ιδίως των παιδιών, και το σκοτάδι είχε σκεπάσει την πόλη και τα μπάζα εμπόδιζαν το ΜΕΤΡΟ και τα σκουπίδια μας είχαν καταπνίξει και οι “ευνοούμενοι” της δημοτικής αρχής ήταν ευχαριστημένοι και η τωρινή τοπική εφημερίδα της αντιπολίτευσης καλόπιανε τον δήμαρχο και ο δήμαρχος ζούσε σε άλλη πόλη. Σε ένα παράλληλο σύμπαν όμως.

Αντίθετα, τώρα, για τα σκουπίδια ευθύνεται η απαράδεκτη συμπεριφορά των πολιτών, για το σκοτάδι η απουσία των απαραιτήτων που κληροδότησε ο Καπλάνης στο διάδοχό του, για τα έργα καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια καθώς ο Καπλάνης δεν τους άφησε ούτε μαντήλι να κλάψουν αλλά μπορούν να εγκαινιάσουν πανηγυρικά τα έτοιμα έργα του, για τη γέφυρα δεν έδωσαν καμία παράταση και την άνοιξαν στις 3 Σεπτεμβρίου, το θέμα της εγκληματικότητας το έλυσαν με νέα μέτρα και την περιπολία της ΕΛ.ΑΣ., το ΜΕΤΡΟ λειτουργεί κανονικά, αφού διορθώθηκε το πρόβλημα με τα μπάζα και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται χωρίς διαχωρισμούς «οι δικοί μας κι οι δικοί σας» …

Κλείνοντας, εμείς οι λίγοι, που συνεχίζουμε να μιλάμε, έχουμε συνηθίσει να μας στέλνετε σε γιατρούς. Μην διστάσετε λοιπόν…

Χριστιάνα Κρεββατά