Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη: “Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!”

Με κείμενο το οποίο τιτλοφορείται “Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!”, η Δημοτική παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα, κάνει μια ανασκόπηση του έως τώρα έργου της Διοίκησης του Δήμου και ιδιαίτερα του κ. Μίχου, ασκώντας κριτική για τις πρακτικές του και τον τρόπο με τον οποίο Διοικεί.

Το κείμενό της  Δημοτικής Παράταξης “Αγία Βαρβάρα Δυνατή Πόλη”, είναι  στην ουσία είναι απάντηση σε ανάλογη, προ ημερών, ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μίχου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”

“Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!”

Οι προεκλογικές υποσχέσεις αποδεικνύονται παραμύθια.

Οκτώ περίπου μήνες από την εκλογή του ως Δήμαρχος της πόλης, ο κ. Μίχος, κανένα ουσιαστικό πρόβλημά της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Καμία εξέλιξη για τους πυλώνες υψηλής τάσης. Η γέφυρα Στ. Σαράφη και το γήπεδο από παράταση, σε παράταση. Ξεπέρασαν όχι μόνο τις υποσχέσεις αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις. Οι αθλητικοί χώροι εγκαταλελειμμένοι. Οι παιδικές χαρές κλειστές γιατί αδυνατούν να τις συντηρήσουν. Τα σκουπίδια, μετά τα πρώτα γιουρούσια εντυπωσιασμού, επανέρχονται στην ίδια κατάσταση. Οι εργαζόμενοι σε εμπόλεμο κλίμα, με απλήρωτες τις υπερωρίες που αναγκάζονται να κάνουν, χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Τεχνικό πρόγραμμα χωρίς όραμα. Αντιγραφή από τα προηγούμενα χρόνια. Προϋπολογισμός πενιχρός. Χωρίς προοπτική ανάπτυξης. Η αυταρχική, υποτιμητική και ετσιθελική συμπεριφορά σε ημερήσια διάταξη.

Και ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα, θεωρεί ότι επειδή περιγράφει με ευφάνταστο τρόπο τις λύσεις, επιλύονται κιόλας τα προβλήματα!!!!

«Φουσκώνει» επειδή τον υμνούν αυλοκόλακες και παρατρεχάμενοι.

Χάνει την ψυχραιμία του, μόλις του ασκείται στοιχειώδης κριτική και του φταίνε οι άλλοι για τις αδυναμίες του.

Η αποκάλυψη της αλήθειας του δημιουργεί έντονο εκνευρισμό και προβαίνει σε άκριτες επιθέσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς κάθε πρόσωπο ή φορέα που δε συμφωνεί μαζί του.

Τα έντυπα πρέπει να γράφουν μόνο γι αυτόν. Να υποστηρίζουν τις επιλογές του. Να τον δοξάζουν. Να εξαφανίζουν ή να παραποιούν κάθε διαφορετική άποψη. Άλλη γνώμη απαγορεύεται να δημοσιεύεται. Άλλα πρόσωπα δεν πρέπει να υπάρχουν, δεν πρέπει να προβάλλονται.

Οι άλλοι είναι υπονομευτές. Όποιος ψελλίσει αντίθετη άποψη αποτελεί εμπόδιο,, είναι εχθρός και πρέπει να πάει στο πυρ το εξώτερο.

Ο έλεγχος των πράξεων και των παραλείψεων της δημοτικής αρχής δεν επιτρέπεται! Γι αυτό επιλέγει, για τη συνεδρίαση των οργάνων διοίκησης, ώρες απαγορευτικές για όσους δημοτικούς συμβούλους εργάζονται και αμείβονται από την εργασία τους.

Ο έλεγχος της εξουσίας απαγορεύεται. Γι’ αυτό το κρεσέντο επιθέσεων στον Τύπο και στους ανθρώπους που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις του.

Η πραγματικότητα είναι παρούσα και ο βασιλιάς είναι γυμνός….

Σημείωση: Όσο για το στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου: «Αχ ν’ αρπάξω τη μαγκούρα και να δέρνω μια βδομάδα», που χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση, είναι ύμνος ενάντια στην εξουσία. Εύστοχο. Αυτοκριτική;

Ας θυμηθούμε περισσότερους στίχους από το συγκεκριμένο τραγούδι:

«Στο σοφά τ’ αρχοντολόι τρώει, πίνει, ξανατρώει,
καφεδάκι, κομπολόι κι ας ψοφάει το φτωχολόι.
Στο σοφά τ’ αρχοντολόι του κλεφτοφονιά το σόι.
Με τα ρούχα τους τα σκούρα σβέρκοι και κοιλιές αράδα.
Αχ ν’ αρπάξω τη μαγκούρα και να δέρνω μια βδομάδα