Κατάλληλος χώρος για “Πάρκο σκύλων” και καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Στο παρελθόν έχουμε κάνει αναφορά στο “Πάρκο Σκύλων” που έστησε ο π. Αντιδήμαρχος της πόλης μας και νυν Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λεωτσάκος στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Παρά τις καλές προθέσεις του κ. Λεωτσάκου, το “Πάρκο” δεν έπαιξε έως τώρα τον καθοριστικό ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει αυτό και στην ουσία είναι ένας περιφραγμένος χώρος χωρίς απολύτως καμία υποδομή εντός του, παρατημένος εδώ και ένα σχεδόν χρόνο από το Δήμο.

Από τότε είχαμε προτείνει ως καταλληλότερος χώρος για να στεγάσει ένα  τέτοιο Πάρκο θα ήταν ο χώρος που υπάρχει στο τέλος της Στέφανου Σαράφη στην οδό Παπαφλέσσα.

Πευκόφυτος, με μάντρα γύρω – γύρω θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία τέτοια εγκατάσταση, χωρίς να είναι σε χώρο που ίσως να “ενοχλεί” άλλες δραστηριότητες.

Πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων διέθεσε το ποσόν των 600.000 ευρώ σε Δήμους για τη λειτουργία καταφύγιων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος μας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς, ενώ άλλοι Δήμοι της περιοχής μας κατάφεραν να χρηματοδοτηθούν με ποσά που ξεκινάνε από τις 10.000 ευρώ και φθάνουν έως τις 18.000 ευρώ περίπου.

Ίσως σε μία μελλοντική κατανομή να συμπεριληφθεί και ο Δήμος μας.

Πιστεύουμε πως ο Δήμος μας διαθέτει και τον χώρο για μία τέτοια δομή.

Πρόκειται για το κομμάτι πίσω από αυτό που αναφερόμαστε, το οποίο στην ουσία είναι η επέκταση της Στέφανου Σαράφη προς την Ιερά Οδό σε παλιά σχέδια της πόλης.

Βεβαίως η Στέφανου Σαράφη δεν θα διανοιχτεί ποτέ, αφού ήδη υπάρχουν νόμιμα ακίνητα στην οδό Δημόπουλου αλλά και το Δρομοκαΐτειο, που αναγκαστικά την σταματούν.

Ο χώρος είναι μακρυά από κατοικίες, μπορεί να γίνει προσβάσιμος από δύο σημεία, με μαντρότοιχο και από τις δύο πλευρές του, μεγάλος σε έκταση και κατάλληλος για τέτοια δομή και για πάρκο σκύλων (στη φωτογραφία μας στο βάθος διακρίνεται το Α΄ Δημοτικό Σχολείο και δεξιά ο μαντρότοιχος του Δρομοκαΐτειου), εφ΄ όσον τηρεί τις προϋποθέσεις και δεν ενοχλεί τους κατοίκους.

Ίσως ο χώρος να είναι  χρήσιμος και για άλλες ιδιαίτερες δομές που έχει ανάγκη ο Δήμος και ίσως πετύχει με διαπραγματεύσεις να του παραχωρηθεί ένα μέρος των απέραντων εκτάσεων του Δρομοκαΐτειου σε εκείνο το σημείο, που δεν επηρεάζει τις ανάγκες του Νοσοκομείου και που ο Δήμος μας έχει ανάγκη να αποκτήσει και ψάχνει να βρει…