Επιτακτική ανάγκη η ανακατασκευή του προαυλίου του 4ου Νηπιαγωγείου

Θα χρειασθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να ανακατασκευαστεί το προαύλιο του 4ου Νηπιαγωγείου, δήλωσε στην εφημερίδα μας, ο Αντιδήμαρχος επί της παιδείας κ. Σωτηρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει ο συνθετικός τάπητας είναι σε άθλια κατάσταση με αποκορύφωμα το ξήλωμα του από τους ανέμους τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα το πρωί οι παιδαγωγοί του Νηπιαγωγείου προσπάθησαν και επανέφεραν τον βρεγμένο τάπητα στην αρχική του θέση, αλλά υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες σε αυτόν με κίνδυνο ατυχήματος των νηπίων αλλά και των μεγαλύτερων.

Η επισκευή έπρεπε να είχε γίνει το δεκαπενθήμερο που ήταν κλειστό το Νηπιαγωγείο, αλλά ο Δήμος έδειξε αδικαιολόγητη αδράνεια.

Φυσικά οι εργασίες στο προαύλιο έπρεπε να είχαν γίνει κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά δεν έγιναν.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να γίνουν τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ τα νερά της βροχής συσσωρεύονται στα χωμάτινα σημεία του προαυλίου.

Επίσης έπρεπε να είχε τοποθετηθεί και το στέγαστρο στην είσοδο του Νηπιαγωγείου, το οποίο είναι σπασμένο εδώ και μήνες και όταν βρέχει οι γονείς είναι απροστάτευτοι από τα νερά.

Το στέγαστρο έσπασε όταν εξωσχολικό άτομο πάτησε επάνω του για να πιάσει μια μπάλα που έπεσε στην ταράτσα του και πάτησε στο γυάλινο στέγαστρο, με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες καταστάσεις και τραυματισμό του.