Δύο διαρρήξεις Πρακτορείων ΟΠΑΠ στην οδό Ηρακλείου, με διαφορά μισής ώρας

Δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ, διέρρηξε αφού πρώτα έσπασε με πέτρα τις τζαμαρίες τους, άγνωστος έως τώρα δράστης, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ξημερώματα της Τρίτης 7 Ιανουαρίου.

Το πρώτο που βρίσκεται στην οδό Ηρακλείου και Βενιζέλου στις 01:50΄και το δεύτερο μισή ώρα αργότερα στην οδό Ηρακλείου πάλι απέναντι από την πλατεία Μακρυγιάννη.

Με το σπάσιμο των τζαμαριών βάρεσαν οι συναγερμοί των καταστημάτων, αλλά ο δράστης είχε πάρει τα ταμεία τους που περιείχαν κέρματα και στις δύο περιπτώσεις και είχε εξαφανιστεί.

Οι ζημιές όμως που προκάλεσε ήταν μεγάλες αφού οι τζαμαρίες που αντικαταστάθηκαν στοίχησαν πάνω από 300 ευρώ η κάθε μία από αυτές.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει το δράστη και η Αστυνομία που πήγε ίσως μπορέσει να βοηθηθεί στην ανακάλυψή του.

Σημειώνουμε πως το Πρακτορείο πλησίον της Βενιζέλου έχει πέσει θύμα τέτοιων διαρρήξεων άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ το δεύτερο στην πλατεία Μακρυγιάννη το είχαν κλέψει πάλι την περασμένη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου και ο ιδιοκτήτης του τοποθετούσε κάγκελα, αλλά δεν πρόλαβε να τα ολοκληρώσει.

Την αγανάκτησή τους πάντως δήλωσαν στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γιάγκα, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έσπευσε στα πρακτορεία για να πληροφορηθεί από τους ιδιοκτήτες τους σχετικά.

Επίσης την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της πλατείας Μακρυγιάννη με τον ελλιπέστατο φωτισμό ενημέρωσε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σαββίδη ο ιδιοκτήτης του εκεί πρακτορείου, ζητώντας του κάτι να κάνει.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος ενημερώθηκε σχετικά, αλλά έως τώρα δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει την εγκληματικότητα και το συνεχώς αυξανόμενο κύμα διαρρήξεων και κλοπών που συμβαίνουν στην πόλη μας σε καθημερινή σχεδόν βάση, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Γεγονός είναι πως η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει και είναι πιθανόν, τα μελλοντικά θύματα να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και σε αυτό θα είναι υπεύθυνη η πολιτεία, που δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.