Έγινε ο αγιασμός των υδάτων παρουσία πολλών πιστών που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και σε πανηγυρικό κλίμα  πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας οι λειτουργίες για τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στους Ι. Ναούς της πόλης μας, παρά την ελαφριά βροχή που έπεφτε συνεχώς, παρουσία πλήθους πιστών.

Με τη σημερινή τελετή ολοκληρώθηκαν οι εορτές του δεκαημέρου και όλοι ελπίζουμε η χρονιά που ήδη “τρέχει” να είναι τυχερή, με υγεία, ειρήνη στον κόσμο και λιγότερη περιβαλλοντική καταστροφή, σαν και αυτή που εξελίσσεται δυστυχώς εδώ και μήνες στην Αυστραλία.

Ο Ι. Ναός των Αγίων Αναργύρων, εντός του Νοσοκομείου της πόλης μας,  προηγήθηκε, στον αγιασμό των υδάτων, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα και ακολούθησαν οι Ι. Ναοί της Παναγίας Ελεούσας, της Αγίας Βαρβάρας και του Προφήτη Ηλία στον οποίο έδωσαν το παρόν τους ο Δήμαρχος κ. Μίχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

Συνεχίζοντας την παράδοση, νεαρή συμπολίτισσά μας, αψηφώντας τα παγωμένα νερά της λίμνης στον Προφήτη Ηλία, πήδησε μέσα και έπιασε τον σταυρό.

Στον Πειραιά στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος ελευθέρωσε εντός του Ναού τρία λευκά περιστέρια, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά βούτηξαν για το σταυρό, άνδρες των Ο.Υ.Κ.