Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας και συνεχή συντήρηση από το Δήμο

Ένας σημαντικός πνεύμονας οξυγόνου, ψυχαγωγίας, διασκέδασης, εκδηλώσεων, άθλησης, παιχνιδιού και άλλων δραστηριοτήτων είναι αναμφίβολα το Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” στην πόλη μας.

Παρ΄ότι διατηρείται καθαρό από το Δήμο, χρειάζεται περισσότερη φροντίδα όσον αφορά το πράσινο και τα λουλούδια που υπάρχουν σε αυτό.

Στα παρτέρια  έπρεπε να υπάρχουν και να κυριαρχούν μόνο ανθοφόρα φυτά και οι πολύχρονες τριανταφυλλιές  τους. Να γίνεται η περιποίησή τους ώστε την Άνοιξη να γεμίσουν από ρόδα, ενώ αυτά έχουν πνιγεί στο αγριόχορτο και την τσουκνίδα.

 

 

Τσουκνίδες οι οποίες στο σημείο του Άλσους που εφάπτεται της οδού Γούναρη έχουν έως ένα μέτρο ύψος, ενώ λίγα μέτρα ποιο πέρα το παρτέρι είναι γυμνό.

Μια μεγάλη “πληγή” βεβαίως είναι τα φωτιστικά στα οποία ορισμένοι μαθαίνουν σημάδι, αφού ενώ ο Δήμος αντικαθιστά τις “φούσκες”, εκείνοι συνεχίζουν να τις πετροβολούν και να τις σπάνε.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως τα δύο αδέσποτα εύσωμα σκυλάκια, η Ρόζα και η Ροζίτα, βρήκαν σπίτι που τα φιλοξενεί πλέον και επιστρέφουν σε αυτό με λουράκι στο λαιμό, συνοδεία νεαρής συμπολίτισσάς μας, που τα έχει πλέον σπίτι της.

Απομακρύνθηκαν τα τρία μικρά σπιτάκια που υπήρχαν δίπλα στο “ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ”, αλλά εμφανίστηκαν δύο μεγάλου μεγέθους στο τοίχο με το Κ.Κ.Α.Χ..

Τουλάχιστον εκεί δεν εμποδίζουν, αλλά μη γίνουν αιτία για την εμφάνιση άλλων αδέσποτων στο “ΑΛΣΟΣ”, γιατί υπάρχουν δίπλα τους λεκάνες για νερό και φαγητό.

Ένα παγκάκι τσιμεντένιο με ξύλινη επένδυση έχει σπάσει στο χώρο των εκδηλώσεων και χρειάζεται απομάκρυνση και αντικατάσταση.

Το ‘Αλσος “ΜΗΤΕΡΑ” είναι πολύτιμος για την πόλη μας χώρος.

Χρειάζεται την φροντίδα όλων μας και τη συντήρησή του από το Δήμο.

Χρέος όλων μας λοιπόν, να το διατηρούμε όπως του οφείλουμε…