Άνοιξε για να κλείσει ξανά ο Παιδικός Σταθμός, χωρίς να λειτουργήσει – Έκθετος ο Δήμος στους γονείς

Άνοιξε και σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου ο Παιδικός Σταθμός στην οδό Σιπύλου από τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο στις 7:00΄, σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του που είχε ανακοινώσει ο Δήμος, αλλά νωρίς έκλεισε ξανά.

Εμφανίστηκε μία εργαζόμενη στην καθαριότητα και λίγο αργότερα μία μαθητευόμενη, αλλά επειδή με τις παραπάνω δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει ο σταθμός, ο κ. Αντιδήμαρχος γύρω στις 8:30΄ έσβησε τα φώτα, κλείδωσε τον Σταθμό και αποχώρησαν.

Για μια ακόμα ημέρα οι εργαζόμενες στους Παιδικούς Σταθμούς τήρησαν την απόφασή τους να μην εμφανιστούν στον Σταθμό, λόγω των διακοπών.

Γράφουμε τις τελευταίες ημέρες πως η Διοίκηση του Δήμου, πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στο επίσημο Σωματείο Εργαζομένων  και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με το Δ.Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, με στόχο να επιλυθούν όσα προβλήματα υπάρχουν.

Όσο οι δύο αυτοί φορείς δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν θα υπάρχουν προβλήματα.

Με την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, τόσο η αξιοπιστία της  Δημοτικής Αρχής όσο και του Δημάρχου προσωπικά έχουν τρωθεί και το ρήγμα στις σχέσεις τους με το Σωματείο αυξάνεται, με θύματα όμως εργαζόμενους γονείς της πόλης μας, αφού μία ουσιαστική πολύχρονη υπηρεσία του Δήμου, για πρώτη φόρα τα τελευταία χρόνια δεν προσφέρθηκε αυτήν την περίοδο, λόγω των χειρισμών που έγιναν.

Σημειώνουμε πως αύριο είναι η τελευταία ημέρα της “λειτουργίας” του Σταθμού σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, αλλά όπως διαφαίνεται, οι εργαζόμενοι δεν θα εμφανιστούν και ο Σταθμός θα ανοίξει για να κλείσει λίγη ώρα αργότερα, χωρίς να λειτουργήσει, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Η κανονική λειτουργία όλων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου θα γίνει την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, την επομένη των Θεοφανίων.