Αβεβαιότητα για τη λειτουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού – Εργαζόμενοι δεν προσέρχονται…

Σε δύσκολη θέση έχουν φέρει τη Δημοτική Αρχή εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, αφού συνεχίζουν να αρνούνται να εργαστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και παρά τα μηνύματα που λαμβάνουν για τυχόν επιπτώσεις που θα έχουν.

Το πρωί σήμερα,  Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, πριν τις 7:00΄, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος πήγε στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Σιπύλου, τον άνοιξε και περίμενε να εμφανιστούν οι εργαζόμενες τις οποίες είχε ορίσει ο Δήμος προκειμένου να λειτουργήσει ο Σταθμός.

Στις 7:15΄εμφανίστηκε μια Σχολική καθαρίστρια και στις 8:00΄μία δεύτερη.

Έως τις 8:30΄ δεν είχε εμφανιστεί άλλη εργαζόμενη από τις έξη που είχαν βάρδια σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου.

Σημειώνουμε πως έως εκείνη την ώρα δεν είχε εμφανιστεί κανένας γονέας με το παιδί του.

Στις 9:30΄επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο και ζητήσαμε ενημέρωση.

Ο κ. Σωτηρόπουλος μας πληροφόρησε πως στο χώρο του Παιδικού Σταθμού εμφανίστηκε ακόμη μία εργαζόμενη, δηλαδή από τις έξη εργαζόμενες είχαν προσέλθει οι τρεις, αλλά έως εκείνη την ώρα κανένας γονιός ή παιδί.

Ασχέτως εάν στην πορεία και στη διάρκεια της ημέρας εμφανιστούν άλλοι εργαζόμενοι, είτε είναι στη λίστα είτε όχι, ο Δήμος έχει πλέον χάσει την αξιοπιστία του σε αυτό το κομμάτι.

Όταν ανακοινώνει πως θα λειτουργήσει ένας Παιδικός Σταθμός τις ημέρες των διακοπών, χωρίς όμως να έχει συνεννοηθεί εκ των προτέρων με τους εργαζόμενους σε αυτούς και η αντίδρασή τους και άρνησή τους να εργαστούν έχει δημιουργήσει προβλήματα, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί τι έκανε λάθος.

Η όλη κατάσταση προφανώς έχει επηρεάσει και τους γονείς αφού η αβεβαιότητα  για το εάν λειτουργήσει ή όχι ο Σταθμός τους έχει φέρει σε αδιέξοδο, απέναντι στην αξιοπιστία του Δήμου.

Όσο δε οι σχέσεις Δημοτικής Αρχής, Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο και ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν εξομαλύνονται, δύσκολα θα παραχθεί έργο και ακόμα δυσκολότερα θα υπάρξουν σωστές προσφερόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης μας.

Η λύση είναι ΜΙΑ: Ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο.

Μόνο με τη συνεργασία των δύο παραπάνω θα υπάρξει έργο υπέρ των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας.

Η λύση είναι μία επαναλαμβάνουμε: ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ… Για το καλό του Κοινωνικού συνόλου.