Τα Βραβεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και της ΠΕΔΑ – Βραβεύτηκε ο Μήτρος Σουλιμιώτης

Πρώην αιρετούς και φορείς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Αυτοδιοίκηση και στο κοινωνικό σύνολο, βράβευσαν για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης.

Μεταξύ αυτών και ο αείμνηστος Δήμαρχος της πόλης μας ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιός του Θεόδωρος και ο εγγονός του Μήτρος.

Ένας σεμνός αγωνιστής της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κομμουνιστής Μήτρος Σουλιμιώτης, αφιέρωσε τη ζωή του παλεύοντας το όραμα και τις ιδέες του μέχρι την ύστατη ώρα του, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας, όπου η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα υπερείχαν.

Με αυτή τη στάση ζωής κέρδισε την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό του λαού του Δήμου της Αγ. Βαρβάρας, αλλά και γενικότερα.

Ο Μήτρος Σουλιμιώτης γεννήθηκε στις Ράχες Γορτυνίας το 1921. Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και το 1941 οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και παίρνει ενεργά μέρος στην Εθνική Αντίσταση και σε όλους τους μετέπειτα αγώνες του λαϊκού κινήματος, για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το 1965 γίνεται πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αγ. Βαρβάρας και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για τη δραστηριοποίηση του λαού της Αγ. Βαρβάρας, ανεξάρτητα από πολιτικοϊδεολογικές αντιλήψεις, στη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης.

Το 1967, μόλις εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, στις 21 Απρίλη, καλεί δημόσια το λαό της Αγ. Βαρβάρας να αντισταθεί. Για την πράξη του αυτή και τη γενικότερη δράση του συλλαμβάνεται και φυλακίζεται από τη χούντα.

Μετά την πτώση της χούντας εκλέγεται δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας επί 4 συνεχείς τετραετίες. Το 1994 ανακηρύσσεται επίτιμος δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, για τη μεγάλη του προσφορά στο δήμο και στους δημότες και τη συνεχή παρουσία του, παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας που είχε, σ’ όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, σημείωσε ότι οι αποδιδόμενες διακρίσεις, ως ένα βαθμό λειτουργούν και ως κίνητρο στους ενεργούς αυτοδιοικητικούς, να εντείνουν τις δικές τους προσπάθειες για αποτελεσματικότερο και δημιουργικότερο έργο.

Για την κοινωνική τους προσφορά τιμήθηκαν το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου, ενώ για την αδιάλειπτη στήριξή του στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Χλέπας.

Για την πολυετή συνεισφορά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση (5 θητείες) τιμήθηκαν με τιμητικές πλακέτες οι : Νικόλαος Ζαγούρης, τέως κοινοτάρχης Αγίου Κωνσταντίνου, Παντελής Μέξης, τέως κοινοτάρχης Αφιδνών, Δημήτριος Μίχας, τέως κοινοτάρχης Μαγούλας, Κωνσταντίνος Πόγκας, τέως δήμαρχος Λαυρίου και ο Γεώργιος Πρίφτης, τέως κοινοτάρχης Κουβαρά.

Με εύφημο μνεία τιμήθηκαν οι εκλιπόντες: Παναγιώτης Βακαλόπουλος, τέως δήμαρχος Ταύρου, Νικόλαος Βούλγαρης, τέως κοινοτάρχης Βαρνάβα, Χαράλαμπος Μπεχλιβανίδης, τέως δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Μήτρος Σουλιμιώτης, δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και Νικόλαος Παξιμαδάς, τέως δήμαρχος Πετρούπολης.