» Για δεύτερη φορά στην ιστορία της βραβεύεται η Santa Barbara Guitar Orchestra

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της βραβεύεται η Santa Barbara Guitar Orchestra


Ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας λάβαμε αυτό το δελτίο τύπου, το καλύτερο δώρο γι αυτά τα απίστευτα και μαγικά παιδιά της #Santa_Barbara_Guitar_Orchestra

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της βραβεύεται η ορχήστρα μας από έναν, από τους μεγαλύτερους οργανισμούς και σωματεία σε όλη την Ευρώπη, το ιστορικό #GINA_BACHAUER_NIΚΟΛΑΟΥ_ΔΟΥΜΠΑ

Η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη,  8 ολόκληρα χρόνια σκληρής δουλειάς όλων των παιδιών, με δεκάδες συναυλίες φεστιβάλ ηχογραφήσεις σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύοντας παντού γεμίζοντας εμπειρίες ζωής σκορπώντας αγάπη και πολιτισμό!!!

Ο σπόρος έπεσε και άνθισε!!!

Αυτή η οικογένεια ήταν είναι και θα είναι πάντα ενωμένη έχοντας μια τεράστια αγκαλιά για όλα τα παιδιά του κόσμου!!!!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ απο την καρδιά μου απο την καρδιά όλων των παιδιών στο πρόεδρο κ.Constantine P. Carambelas-Sgourdas και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο για την ύψιστη αυτή τιμή!!!

Σας περιμένουμε όλους στις 16 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής να γιορτάσουμε μαζί!!!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6940888340

Τελευταία και κορυφαία εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας για το έτος 2019, αποτελεί η Τελετή Απονομής Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα και η Συναυλία Βραβευμένων Νέων Σολίστ, Υποτρόφων και Συνόλων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Βραβεία απονέμονται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και από τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας.

Ειδικότερα, τα Βραβεία Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2019 απονέμονται στα παρακάτω πρόσωπα και φορείς: Γιάννη Τροχόπουλο (Βραβείο Πολιτισμού), Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» (Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς), Ωδείο Κέρκυρας (Βραβείο Πολιτιστικού Φορέα που Δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια), Σταύρο Δρίτσα (Βραβείο Νέου Σολίστ), Χριστόφορο Πετρίδη (Βραβείο Ανερχόμενου Σολίστ), #Santa_Barbara_Guitar_Orchestra και #Αλέξανδρο_Παπαρίζο_Βραβείο_Μουσικού_Συνόλου).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν ο πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος, ο πιανίστας Σταύρος Δρίτσας, ο βιολονίστας Χριστόφορος Πετρίδης, ο βιολοντσελίστας Ηρόδοτος Καβάσης, ο κλαρινετίστας Μάριος Ρούσκα, ο πιανίστας Νίκος Σωφρόνης, η συνθέτις Θεοδώρα Μαγγίνα, η σοπράνο Φωτεινή-Νίκη Γραμμένου, η Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, και η Μικτή Χορωδία «Μουσικά Κύματα» Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού, υπό τη διεύθυνση της Σταματίας Χωρεψιμά και τη συνοδεία του πιανίστα Κωνσταντίνου Τουλούπα.

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer ιδρύθηκε το 1979 και έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης πιανίστας Gina Bachauer (1913-1976). Συνεχίζει το μουσικό και κοινωνικό της όραμα. Υποστηρίζει και προβάλει νέους προικισμένους σολίστ, προσφέρει υποτροφίες σε ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους μουσικούς για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ διοργανώνει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, κάθε καλοκαίρι, διοργανώνει το Φεστιβάλ Gina Bachauer. Κατά την διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με σπουδαίες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής σκηνής, όπως οι Wolfgang Sawallisch, Ζubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Murray Perahia και Alicia de Larrocha, καθώς και με γνωστές ορχήστρες (Philharmonia Orchestra, Israel Philharmonic κ.ά.).

Ο Σύνδεσμος Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας (ΣΑΙΕΚΑ) ιδρύθηκε το 1978 με σκοπούς τόσο την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πρωτεύουσας, όσο και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εμπορικούς τομείς της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας και σημαντικής δράσης του, έχει λάβει σοβαρές θέσεις απέναντι στα προβλήματα της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ημερίδες, συμπόσια, συνέδρια και εκθέσεις.

Ο Νικόλαος Δούμπας (Βιέννη 1830 – Βουδαπέστη 1900) υπήρξε μεγάλος Έλληνας φιλάνθρωπος, ευεργέτης, επιχειρηματίας, φιλόμουσος, συλλέκτης μουσικών χειρόγραφων και στενός φίλος των Richard Wagner και Johann Strauss.

Alexandros Paparizos

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!