Συμπολίτης μας με “ιστορικό”, μας καλεί στην αυριανή εξόρμηση για καθαρισμό του βουνού

Στις 3 Ιουνίου του 2018 ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Μαυροκουκουλάκης (φωτό), πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε μέσω της εφημερίδας μας, τους συμπολίτες μας να ανέβουν στο βουνό και να το καθαρίσουν.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμά του ήταν σημαντική αφού για πρώτη φορά, μη πολιτικό πρόσωπο ή Φορέας, έπαιρνε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Το αποτέλεσμα της δράσης εκείνη την ημέρα το βλέπεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Δεκάδες σακούλες σκουπιδιών μαζεύτηκαν και ο τόπος καθάρισε σημαντικά.

Σημειώνουμε πως εκτός των πολιτών, στο καθαρισμό του βουνού πήρε μέρος και η παράταξη του κ. Γιάγκα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του συμπολίτη μας.

Με ευκαιρία την αυριανή εξόρμηση στο βουνό για τον καθαρισμό του, ο κ. Μαυροκουκουλάκης μας έστειλε το παρακάτω κείμενο προς δημοσίευση.

“Σιγά μην τρέχω να καθαρίσω τον Λόφο Πάνθεον την Κυριακή 1/12” θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος και να γυρίσει πλευρό ή να παραμείνει να χαζεύει παθητικά την οθόνη του…

Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος σκέφτεται θετικά και αποφασίζει να συμμετέχει ενεργά σε αυτό το κάλεσμα, γιατί ο Λόφος Πάνθεον είναι στην Πόλη που ζούμε και πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί που υπάρχει μια ανάσα οξυγόνου δίπλα μας!

Είναι ευκαιρία να δείξουμε στους δικούς μας και στα παιδιά μας, την συμβολή της Εθελοντικής προσφοράς, την προστασία του Περιβάλλοντος, την αξία την κοινωνικής αλληλεγγύης και πόσο σημαντικό είναι να είσαι ενεργός Πολίτης και να μην γυρίζεις «πλευρό». Η συμμετοχή μας σε τέτοιες δράσεις είναι πολύ πιθανό να μας αποτρέψει την επόμενη φορά να ρυπάνουμε είτε τον Λόφο είτε την Πόλη μας.

Δεν χρειάζεται κόπος, ελάχιστος χρόνος και θέληση για συνεισφορά αρκούν! Οι οθόνες και τα παπλώματα δεν θα πάθουν τίποτα αν τα αποχωριστούμε για λίγο.

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τον περιβάλλοντα χώρο μας καλύτερο, είναι σίγουρο ότι το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού θα μας αποζημιώσει και θα ενισχύσει τις καλές πλευρές του χαρακτήρα μας”.

Σημ. “Π”: Πιστεύουμε πως ο Δήμος οφείλει να αναγνωρίσει, εμπράκτως στον κ. Μαυροκουκουλάκη, την προσπάθειά του.