Ακόμα μία πολύ καλή εκδήλωση με προσκεκλημένο έναν ξεχωριστό συμπολίτη μας, στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο

Σήμερα στο σχολείο μας (Β΄ Δημοτικό Σχολείο, Αγίας Βαρβαρας) είχαμε προσκεκλημένο έναν ξεχωριστό συμπολίτη μας. Τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, με την ιδιότητα του ενεργού μέλους του ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους). Όντας εκ γενετής τυφλός ο Βαγγέλης μοιράστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς τα βιώματά του και απάντησε σε όλες τις εξαιρετικά εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών μας.

Το γεγονός της αναπηρίας δεν τον έχει εμποδίσει να σπουδάσει Νομική και να είναι Δικηγόρος, να ταξιδεύει, να μαγειρεύει, να αθλείται, να ζει μια απολύτως φυσιολογική ζωή με τις δυσκολίες του αθηναϊκού αστικού περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας που αδιαφορούν για κάθε άλλον εκτός από τη βόλεψη τους.

Μερικές από τις αξιοσημείωτες ερωτήσεις των μαθητών μας:

Βλέπετε όνειρα;

Ποια άλλη αίσθηση θα προτιμούσατε να μην είχατε για να έχετε την όραση σας;

Πώς θα σας δώσουμε να καταλάβετε πώς είναι το κόκκινο χρώμα;

Ο καλεσμένος ενθουσιασμένος με τους μαθητές μας ανανέωσε το ραντεβού για την αρχή του επόμενου έτους, όπου θα προσκαλέσουμε την Παραολυμπιακή Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών ενώ μπορεί να έρθει και με το λαμπραντόρ φίλο και σύνοδο του!

Ένα μεγάλο μπράβο στην Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου μας την κα. Δήμητρα Παπαδοπούλου για την οργάνωση της συνάντησης, ενώ έπεται και συνέχεια…

Ευθύμιος Χατζηευσταθίου