Με επιτυχία, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών», στο 4ο Νηπιαγωγείο

Στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας διοργανώνονται, έπειτα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, σε τακτά χρονικά διαστήματα συμβουλευτικές ενημερωτικές συναντήσεις με εξειδικευμένους ψυχολόγους για διάφορα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους γονείς.

Στόχος είναι η βελτίωση της μαθησιακής πορείας, η προαγωγή της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών και η δημιουργία ασφαλούς, υγιούς και υποστηρικτικού κλίματος, που ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα.

Μια ανάλογη επιμορφωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, με θέμα που αφορούσε «Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών», την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Την εισήγηση παρουσίασαν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά τις συμβουλές τους. Οι απορίες των γονέων ήταν πολλές και η συζήτηση εποικοδομητική.

Το συμπέρασμα που τελικά προέκυψε ήταν πως τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών αποτελούν βασική προϋπόθεση για την μετέπειτα κοινωνική συμπεριφορά τους. Και πως η ψυχραιμία, η κατανόηση και ο σεβασμός από μέρους των γονιών συστήνεται ως ο πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης κρίσεων και εφαρμογής αυτών των επιθυμητών ορίων.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Καντώνη Όλγα και ο Γραμματέας της Ένωσης Γονέων κ. Κονταξής Λάζαρος.

Αξιόλογος ήταν και ο τρόπος προσέγγισης, ενός τόσο ευαίσθητου θέματος που αφορά παιδιά μικρής ηλικίας, από τους επιστήμονες ψυχικής υγείας την κ. Σμυρνή Φωτεινή Κοινωνική Λειτουργό, την κ. Μηλιώτη Ζαφειρία, Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Στουγιάννου Δήμητρα Ψυχολόγο.

Ενημερώνουμε πως το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί ως συμπληρωματική δομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Στο Κέντρο Κοινότητας γίνεται υποδοχή των ενδιαφερόμενων με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους και την προώθησή τους σε Υπηρεσίες, Δομές και Προγράμματα που έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική υποστήριξη, ενδυνάμωση και ένταξή τους. Στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο, Παιδαγωγό, Επισκέπτη Υγείας, Σύμβουλο για θέματα Απασχόλησης, Διαμεσολαβητή. Εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Πληροφορίες: 213.20.19.302-3