Μιχάλης Γιάγκας: “Αρνούνται τον έλεγχο της περιόδου Μίχου – Να αποτυπωθούν σωστά τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου”

Όχι μόνο αρνήθηκαν τον οικονομικό έλεγχο από τους ορκωτούς ελεγκτές της περιόδου Μίχου αλλά αρνούνται να καταγράψουν την πρόταση στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αποτυπωθούν σωστά τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου για τον διαχειριστικό έλεγχο των περιόδων Μίχου και Καπλάνη ζήτησα από τον πρόεδρο κο Βόσσο με παρέμβαση μου στη συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου.

Απάντηση Προέδρου Δ.Σ : Έκανα αυτό που μπορούσα

Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου στο πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απεικόνιση της Οικονομικής κατάστασης του Δήμου και της ΔΗΚΕΑΒ στις 31 Αυγούστου 2019 και ανάθεση σε Ορκωτούς Λογιστές», κατατέθηκαν δύο προτάσεις.

Η μία του κ. Μίχου που ζητούσε απεικόνιση της Οικονομικής κατάστασης του Δήμου και της ΔΗΚΕΑΒ μέχρι την 31/8/19 και η άλλη, της κας Καρανάσιου, η οποία ζητούσε έλεγχο δεκαετίας. Ζητούσε έλεγχο για την περίοδο Καπλάνη αλλά και για την περίοδο Μίχου, το 2009.

Υπέρ της πρώτης πρότασης ψήφισαν 15 μέλη του Δημοτικού συμβουλίου (οι παρατάξεις Μίχου και Βασιλάκου). Υπέρ της 2ης πρότασης ψήφισαν 8 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις που επικεφαλής τους είναι η κ. Καρανάσιου, ο κ. Γιάγκας και ο κ. Καπλάνης)

Ουσιαστικά, ΟΛΑ και τα 23 παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφησαν να ελεγχθεί η περίοδος του κ. Καπλάνη αλλά για να ελεγχθεί η περίοδος του κ. Μίχου ψήφισαν μόνο 8 παρόντα μέλη από τις παρατάξεις ( Καρανάσιου, Γιάγκα και Καπλάνη) και αρνήθηκαν τον έλεγχο τα 15 μέλη των παρατάξεων Μίχου και Βασιλάκου.

Αυτό δεν αποτυπώνεται σε καμία περίπτωση στην υπ’ αριθμ 117 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ και αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Ζήτησα από τον πρόεδρο, τηλεφωνικά, να τη διορθώσει. Αναγνώρισε το λάθος και έκανε ορθή επανάληψη, χωρίς όμως να αλλάζει ουσιαστικά το περιεχόμενο της πρώτης ανάρτησης. Πρόσθεσε μόνο τη φράση «οκτώ (8) αρνητικές ψήφους από συμβούλους που στήριξαν διαφορετική πρόταση) Καπλάνης, Σαββίδης, Κοσμίδου, Φράγκου, Γιάγκας, Γονή, Καρανάσιου, Γκιτάκου)».

Στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου επανέλαβα το αίτημα για διόρθωση της απόφασης και έλαβα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ την απάντηση: Έκανα αυτό που μπορούσα.

ΟΧΙ μόνο αρνούνται τον έλεγχο της περιόδου Μίχου, αλλά αρνούνται να αποτυπώσουν σωστά την ουσία της απόφασης για να μην φαίνεται η άρνησή τους.

Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός Σύμβουλος,

Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»