Πρόσκληση από τον ΠΕΣΥΔΑΠ σε ημερίδα για το περιβάλλον

Με την παρούσα απευθύνουμε γενική πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα του σχεδίου «Environmental Local Authorities InterBalkan Network – ELAIN», την οποία διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και έχει ως στόχο τη δικτύωση και συνεργασία των συμβεβλημένων στο σχέδιο φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σχετικά με το σχέδιο «Environmental Local Authorities InterBalkan Network – ELAIN» (www.elain.eu), αυτό έχει ως στόχο την ίδρυση ενός αυτοδιοικητικού δικτύου διαβαλκανικής εμβέλειας για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει σχεδιασθεί με γνώμονα την αξιολόγηση περιβαλλοντικών πρακτικών ανά αυτοδιοικητικό φορέα, τον εντοπισμό καλών πρακτικών, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και την δημιουργία περιβαλλοντικών εφαρμογών προϊόντος συνθέσεων. Κυρίαρχος πυλώνας υλοποίησης είναι ο συμμετοχικός σχεδιασμός, καθώς οι πολίτες μέσω της κινητικότητας και της ηλεκτρονικής διαδραστικότητας θα μπορούν να ενημερώνονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Κατόπιν συστηματικών επαφών του ΠΕΣΥΔΑΠ, την πρόκληση υλοποίησης του καινοτόμου εγχειρήματος ανέλαβαν με ενθουσιασμό να ακολουθήσουν οι παρακάτω αυτοδιοικητικοί φορείς: ΠΕΣΥΔΑΠ (Leader – Ελλάδα), Δήμος του Νόβι Σαντ και Δήμος του Νις (Σερβία), Δήμος της Ριέκα (Κροατία), Δήμος του Ανατολικού Σαράγεβο και Δήμος της Μπιελινα (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Δήμος των Τιράνων (Αλβανία) και Δήμος της Σόφιας (Βουλγαρία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο ELAIN (Projectnumber: 549007) έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «EuropeforCitizens» με την υπ’ αριθ. Απόφαση 2013-4954/001-001 της Education Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) τηςΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής. Μάλιστα αξιολογήθηκε ως η 7η καλύτερη πρόταση προς χρηματοδότηση από την αρμόδια επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής στην δεύτερη τοπική εκδήλωση την Πέμπτη 02.10.2014 και ώρα 18:00 στην τοπική εκδήλωση του σχεδίου, που θα διεξαχθεί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) με στόχο την ενημέρωση των πολιτών πάνω στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταίροι. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που έπληξαν πρόσφατα τις πόλεις των Βαλκανίων και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης.

Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Σερβίας, Κροατίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και Αλβανίας.