Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας, συγκάλεσε ο Ανδρέας Λεωτσάκος

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας, λόγω αναμενόμενης σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Λεωτσάκος Ανδρέας.

Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη βρίσκονται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, λόγω αναμενόμενης σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως να πλήξουν την Αττική με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24-11-2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25-11-2019.

Για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Λεωτσάκος Ανδρέας συγκάλεσε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας την Κυριακή 24-11-2019, για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε προς όλους τους Δήμους της Π.Ε Δυτικής Αθήνας η ανάγκη να βρίσκονται σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες τους καθώς και οι Εθελοντικές τους Οργανώσεις και να προβούν σε απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και φερτών υλικών που βρίσκονται περιμετρικά κάδων απορριμμάτων καθώς και να ελέγξουν τα φρεάτια υδροσυλλογής για τυχόν εμφράξεις.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ελέγχου και καθαρισμού ρεμάτων και υδροφρεατίων και ζητήθηκε ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής όπως προβούν σε προληπτικό έλεγχο και καθαρισμό-όπου απαιτείται- αντιπλημμυρικών υποδομών αρμοδιότητας της (υδατορέματα, φρεάτια ομβρίων).

Μετά από αιτήματα των Δήμων και κατόπιν συνεννόησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Κόκκαλη η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει με παραχώρηση στους Δήμους μηχανημάτων έργου και σάκκων άμμου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Τροχαίας. Επίσης συμμετείχαν οι εθελοντικές ομάδες – μέλη του ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας, εκπρόσωπος από την ΕΥΔΑΠ, τον ΑΣΔΑ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος συνιστάται να ενημερώνονται οι πολίτες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτών και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας. Για το λόγο αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας στον παρακάτω σύνδεσμο.:
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?