“Η καθημερινή μου οδύσσεια”

Λάβαμε εχθές Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το βράδυ, λίγο μετά την μπόρα που έπληξε και την πόλη μας, το παρακάτω κείμενο από συμπολίτισσά μας, που αφορά την μεγάλη αναμονή στη στάση του λεωφορείου της γραμμής 837.

Μάλιστα το τιτλοφορεί ως: “Η καθημερινή μου οδύσσεια”

“Πλησιάζει η ώρα να σχολάσω από τη δουλειά. Η λαχτάρα να βρεθώ κοντά στους δικούς μου ανθρώπους με κάνει να ξεχνώ την 8ωρη κούραση της εργασίας μου, παρόλο που τα πόδια μου, συνεχώς μου την υπενθυμίζουν.

Προγραμματίζω τις δουλειές του σπιτιού και το χρόνο αφοσίωσης στην οικογένεια μου. Δυστυχώς, όμως πολλές φορές δεν μπορώ να εφαρμόσω το πρόγραμμα μου.

Ο λόγος; Η αναθεματισμένη κούραση από την καθημερινή πολύωρη αναμονή στη στάση του λεωφορείου. Αν βοηθάει ο καιρός, λες ευτυχώς. Αν όχι, όπως σήμερα, σε πιάνει απελπισία!

Πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος Κος Μίχος μίλησε για καλύτερη συγκοινωνία.

Ποια εννοεί; Αυτή που ζούμε καθημερινά αναμένοντας έως και μία ώρα το λεωφορείο;

Σήμερα, με τη βροχή περιμέναμε σαράντα λεπτά (40′), μέχρι να έρθει το λεωφορείο! “Ευτυχώς”, που τηρήθηκε η ώρα του δρομολογίου και δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο ώστε να το δούμε μετά από ογδόντα (80′) λεπτά. Άκουσον- άκουσον!

Σήμερα ζήσαμε έναν μικρό ” Γολγοθά”. Δε χωράγαμε στη στάση, στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, ορισμένοι με τις ομπρέλες. Μάταια όμως! Εκτεθειμένοι απέναντι στην καταιγίδα! Έφηβοι, έξω από τη στάση, να βρέχονται τα κακόμοιρα και να μην μπορούν να καλυφθούν από πουθενά! Τα λυπήθηκε η ψυχή μου! Έλεος πια!

Μπορεί η εκάστοτε δημοτική αρχή να περιφέρεται στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της, αλλά πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη δική μας ταλαιπωρία! Να αλλάξει κάτι και για εκείνα τα ταλαίπωρα παιδιά!

Ουδέποτε οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας είχαμε σωστή συγκοινωνία! Μια ζωή ταλαιπωρία! Έλεος πια με τις μεγαλοστομίες!

Σας παραθέτω το σημερινό απογευματινό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ για να καταλάβει ο καθένας , τους χρόνους αναμονής!

Ας “κατεβάσει” κι ο δήμαρχος την εφαρμογή του ΟΑΣΑ, για να ξέρει τι του γίνετε και τι τραβάνε οι δημότες του!

Μία συμπολίτισσα”