Γρηγόρης Σουλιώτης: “Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με το κυνηγητό κάποιων αθλητικών συλλόγων”

“Με αφορμή αφενός τις επιτυχίες των αθλητών μας στο εξωτερικό (βλέπε Τσιτσιπάς, Αντετοκούμπο κ.α.), για τις οποίες όλοι πανηγυρίζουν το τελευταίο διάστημα και αφετέρου τα δημοσιεύματα που θέλουν τα σωματεία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να «ξεσπιτώνονται» από τη φυσική τους (για λόγους ασφαλείας, καταλληλότητας κτλ.) έδρα, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου» Αγίας Βαρβάρας, αναρωτιέμαι ποιοί δικαιούνται τελικά να χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους άθλησης.

Για ποιους λόγους κατασκευάστηκε, μετά από τόσους αγώνες με την πολιτεία, ένα τέτοιο γυμναστήριο; Μα φυσικά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων της πόλης. Συμφωνώ απόλυτα! Και τα αθλητικά σωματεία ποιους εξυπηρετούν, ειδικά μέχρι την ηλικιακή κατηγορία των εφήβων – νεανίδων;

Μα φυσικά τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων και κυρίως των μαθητών της πόλης, μέσω της ερασιτεχνικής τους δράσης. Καλά και άγια τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού αλλά υπάρχουν και τα σωματεία που δεκαετίες τώρα βγάζουν τους δικούς μας, τοπικούς «Γκάληδες», «Αντετοκούμπο», «Τσιτσιπάδες».

Γιατί και ο Τσιτσιπάς και ο Γιάννης σε δημοτικούς χώρους ξεκίνησαν την τεράστια καριέρα τους.

Οι διοικούντες τους χώρους αυτούς, γνωρίζουν πολύ καλά τα παραπάνω και λειτουργούν βασιζόμενοι στο παλιό «γινάτι» και τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με το κυνηγητό κάποιων αθλητικών συλλόγων.

Επιπλέον, το «διαίρει και βασίλευε» ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση και όποιος επιζήσει στο βωμό της μικροπολιτικής.

Ήδη, τα πρώτα σημάδια διάσπασης μεταξύ των συλλόγων είναι εμφανή, δυστυχώς όμως, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θ΄ αρπάξει και το δικό σου.

Λύσεις υπάρχουν για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των Ερασιτεχνικών Συλλόγων και των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου.

Ας ρωτηθούν και οι ειδικοί – αρμόδιοι υπάλληλοι, εξαίρετοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου, για το θέμα αυτό!!!”

Γρηγόρης Σουλιώτης