» Πρόταση της παράταξης Γιάγκα για μείωση των Δημοτικών Τελών

Πρόταση της παράταξης Γιάγκα για μείωση των Δημοτικών Τελών

Δελτίο τύπου σχετικά με την πρόταση του κ. Γιάγκα  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, που αφορούσε μείωση των Δημοτικών τελών, εξέδωσε η παράταξη “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”.

Μεταξύ άλλων τονίζει:

“Τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη είναι υψηλά και κοστίζουν ακριβά στους κατοίκους, γιατί η πολιτική που εφαρμόζει η παρούσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή,  δεν λαμβάνει υπ’ όψη της  τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Το κόστος προσδιορίζεται, κατά μεγάλο ποσοστό, από τον όγκο των απορριμμάτων που πηγαίνουν στη χωματερή και στην ανακύκλωση.

Στο Δήμο μας ουσιαστικά δεν υπάρχει ανακύκλωση. Και δεν  αφορά μόνο στα υλικά των μπλε κάδων.

Ανακύκλωση και διαχωρισμός υλικών  μπορεί και πρέπει να γίνεται σε όλα τα μη χρησιμοποιούμενα υλικά, λαμπτήρες, μπαταρίες, οικοδομικά υλικά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, πλαστικό, μέταλλο, χαρτί, γυαλί κλπ.

Η Δημοτική αρχή φαίνεται να αντιμετωπίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων ευκαιριακά, με γιουρούσια,  χωρίς σύστημα, χωρίς σχέδιο,  χωρίς οργάνωση. Πολλές φορές τα ανακυκλώσιμα υλικά αντί να πηγαίνουν στην ανακύκληση μεταφέρονται στη χωματερή”.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!