Αν χρειαστείς φάρμακο τη νύχτα; Ας πρόσεχες!!!

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν εντοπίσει και μετέφεραν στην εφημερίδα μας συμπολίτες μας, είναι αυτό που αφορά στις εφημερίες των φαρμακείων της πόλης μας.

Παρά τον ικανοποιητικό αριθμό φαρμακείων στο Δήμο μας (24 σε αριθμό), καθημερινώς ΜΟΝΟ ένα παραμένει σε μικρή εφημερία, δηλαδή μέχρι τις 8 μ.μ. και προαιρετικά έως τις 9 μ.μ., μας ενημέρωσαν.

Μετά από αυτή την ώρα, ο δημότης της πόλης μας έχει μόνο μια ευκαιρία να βρει στην πόλη μας Φαρμακείο Διανυκτερεύων ή σε κάποιο από τους γειτονικούς μας δήμους Αιγάλεω και Χαϊδάρι, που ανήκουν στον ίδιο τομέα με την πόλη μας, με μεγάλη αναμονή, όπως είναι φυσικό, αφού καλείται να εξυπηρετήσει ασθενείς ή συγγενείς ασθενών από διάφορες περιοχές.

Στο δήμο μας κατοικούν σχεδόν 30.000 κάτοικοι, πολλοί από αυτούς, με πολλά προβλήματα υγείας.

Επίσης, λόγω της θέσης της πόλη μας, έχουμε μεγάλες ανηφόρες, πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές, αλλά και πολλές αραιοκατοικημένες περιοχές, που αυξάνουν τη δυσκολία κάποιος να κινηθεί εύκολα από τη μια μεριά της άλλης με τα πόδια. Το δε χαμηλό οικονομικό επίπεδο αρκετών συνδημοτών μας, σε καμιά περίπτωση δε βοηθά στην επίσκεψη ενός φαρμακείου εκτός Αγίας Βαρβάρας.

Σκεφτόμαστε λοιπόν, πως μπορεί να είναι ανεκτό, ένας δήμος που θέλει να γίνει πρώτος ξανά, να μην έχει ΕΝΑ τουλάχιστον φαρμακείο καθημερινά σε πλήρη εφημερία;

Δηλαδή, ανοικτό από την ώρα που ολοκληρώνουν το κανονικό τους ωράριο τα φαρμακεία, μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί που θα ξανανοίξουν.

Μήπως πρέπει η δημοτική αρχή να προβεί στις απαιτούμενες επαφές με τους αρμοδίους φορείς για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο μάλιστα δεν έχει κανένα απολύτως κόστος για το ταμείο του δήμου;