Απίστευτες ποσότητες παλαιών αντικειμένων σε δρόμους της πόλης μας, σε όλες τις γειτονιές…

Αρκετή δουλειά θα έχει και σήμερα και για τις επόμενες ημέρες η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, αφού σε εκείνα τα αντικείμενα που δεν πρόλαβε να μαζέψει την περασμένη εβδομάδα από τους δρόμους της πόλης μας, προστέθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο κι άλλα.

Όσο κι αν ξενίζει το γεγονός κυριαρχούν πάλι τα στρώματα αλλά και παλιά έπιπλα.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου και καλύπτουν σχεδόν σημεία από ολόκληρη την πόλη μας.

Από το βουνό έως την Αποστόλου Παύλου (σύνορα με Αιγάλεω) και από Σιπύλου έως Καραϊσκάκη.

Οι δρόμοι στους οποίους βρίσκονται τα αντικείμενα είναι μεταξύ άλλων οι: Βύρωνος, Ερεχθείου, Σιπύλου, Αγίας Βαρβαρας, πεζόδρομος Κομνηνού, Φλέμινγκ, Τσακάλωφ, Ανδρέου Δημητρίου, Καλαβρύτων, Αθανασίου Διάκου, Καραολή, Ηρακλείου, Κισσάμου, Αλαμάνας, Αριστοτέλους, Αγίας Βαρβάρας, Δεληγιάννη, Εμμανουήλ Δημητρίου, Π. Π. Γερμανού κ.ά.

Με λίγα λόγια ολόκληρη η Αγία Βαρβάρα είναι γεμάτη με τέτοιες μικρές χωματερές και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της κατάστασης.

Οι κάτοικοι της πόλης μας, απαιτούν να ζουν σε μια πόλη καθαρή.

Βεβαίως μια μερίδα από εμάς δε σεβόμαστε ούτε την πόλη, ούτε το περιβάλλον, ούτε τα παιδιά μας και συνεχώς γεμίζουμε δρόμους, πλατείες, γωνίες ακόμα και σε σχολεία μπροστά με αντικείμενα.

Ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές, αλλά είναι υποχρεωμένος να τις αντιμετωπίσει. 

Το πως; Να το βρεί.  Να αλλάξει ίσως τρόπο που εργάζεται;

Να σχεδιάσει άλλη αντιμετώπιση; Ας κάνει όμως κάτι…

Σημειώνουμε πως οι φωτογραφίες από τα σημεία που δημοσιεύουμε δεν είναι τα μοναδικά, απλά ενδεικτικά δημοσιεύουμε ορισμένες…

Η τελευταία φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο της οδού Σιπύλου, λίγα μέτρα από το αμαξοστάσιο του Δήμου και από την έδρα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου…