Ο Δήμος “εκπαραθυρώνει” τους Συλλόγους από το κλειστό, με ανεδαφική πρότασή του…

Στην εξολόθρευση τους οδηγούνται τα τρία επίσημα σωματεία της πόλης μας τα οποία διαθέτουν ανδρικές ομάδες Μπάσκετ, (ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ), εάν εφαρμοστεί η πρόταση του Δήμου να χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο της οδού Σιπύλου ΜΙΑ ημέρα την εβδομάδα και μόνο για τους αγώνες τους και ΚΑΜΙΑ για προπονήσεις τους.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή 15 Νοεμβρίου μεταξύ Δήμου, τον οποίο εκπροσωπούσαν η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Φέγγη, ο Αντιδήμαρχος κ. Βουρλιώτης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ματάκης και των τριών Σωματείων, τους ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δήμου.

Οι ομάδες εφηβικές και παίδων που συμμετέχουν σε επίσημα πρωταθλήματα επίσης, καλούνται να βρουν πιστοποιημένο και με άδεια για αγώνες κλειστό γυμναστήριο.

Το μοναδικό άλλο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη μας είναι αυτό της οδού Ραιδεστού, το οποίο όμως έχει ατέλειες και κρύβει κινδύνους, όπως π.χ. ο αγωνιστικός χώρος απέχει μόλις ένα μέτρο από τον τοίχο και μπορεί να προκληθούν ατυχήματα.

Υπάρχει και το κλειστό του Α΄Λυκείου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτό είναι κατάλληλο μόνο ως προπονητήριο για μικρές ηλικίες.

Δηλαδή καλούνται τα τρία Σωματεία να στριμώξουν και να στεγάσουν τα επίσημα τμήματά τους (παιδικά, εφηβικά) σε ένα γήπεδο, να προπονούνται και να αγωνίζονται, παράλληλα με τις προπονήσεις των αντρικών ομάδων τους.

Εκτός αυτού, ήδη έχουν ξεκινήσει τα υπόλοιπα τμήματά τους και οι δεκάδες αθλητές τους έχουν προσαρμόσει τις άλλες ασχολίες τους π.χ. φροντιστήρια και έχουν ρυθμίσει τα προγράμματά τους.

Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε, τους ζητήθηκε έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου να έχουν πάρει οι Σύλλογοι ότι υλικό έχουν στο κλειστό γυμναστήριο.

Εάν εφαρμοστεί η πρόταση του Δήμου με μαθηματική ακρίβεια ο αριθμός των αθλητών και των τριών ομάδων θα συρρικνωθεί. 

Δεν πρέπει ακόμα να παραλείψουμε το γεγονός των γυμναστών που θα απολυθούν από τους Συλλόγους από τη μείωση των αθλητών σε αυτούς.

Τα Σωματεία ανέφεραν τα προβλήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης και οι εκπρόσωποι του Δήμου δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις προτάσεις των Σωματείων στον Δήμαρχο κ. Μίχο, ο οποίος θα ανακοίνωνε  την τελική του απόφαση και θα γίνονταν γνωστή στους Φορείς εχθές το βράδυ.

Δεν ανακοινώθηκε όμως τίποτα και δεν επικοινώνησε επίσης κανένας από το Δήμο με τα Σωματεία, τα οποία συνεδριάζουν σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου, για να αποφασίσουν την κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος, εάν ο Δήμος επιμείνει στις δικές του θέσεις. 

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον μαζικό κοινωνικό αθλητισμό μέσα από τμήματα που θα ιδρύσει ο Δήμος, μας δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Φέγγη σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της.

Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο φωτογραφίες τραβηγμένες προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, όταν ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ με το ΔΗΜΟ πραγματοποίησαν μια μοναδική εκδήλωση με αίτημα την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη μας.

Στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα απέναντι από την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και την Βιβλιοθήκη, έστησαν μπασκέτες και έπαιζαν μπάσκετ έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θέλοντας να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να γίνει γνωστό το αίτημά τους.

Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν Ίντερνετ και διαδίκτυο για να γίνει γνωστό το αίτημα τους, ευρέως γνωστό, αλλά εξ αιτίας της πρωτοποριακής αυτής εκδήλωσης ασχολήθηκε ο ημερήσιος και Αθηναϊκός Τύπος και στη συνεχεία έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή με αποτέλεσμα να πάρει μεγαλύτερη δυναμική η διεκδίκηση και η Γενική Γραμματεία να επιδοτήσει την κατασκευή του κλειστού στην οδό Σιπύλου, από το οποίο έρχεται τώρα ο Δήμος, εάν επιμείνει στην πρότασή του, να εκπαραθυρώσει στην ουσία τα Σωματεία που ήταν πρωτοπόρα στον αγώνα για την κατασκευή του.