Παρόν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ο Δήμος μας

Ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου τις εργασίες του το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με τίτλο “Κανείς δε μένει πίσω!” στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο θα διαρκέσει έως και σήμερα  Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Στο Συνέδριο, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, παραβρέθηκαν από την πόλη μας ο Δήμαρχος κ. Μίχος με τη διευθύντρια του γραφείου κ. Λαζαράκη, η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Μιγδάκη και η Αρχηγός του Παραρτήματος ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας κ. Φίλη.

Συγκεκριμένα:

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, ξεκίνησε τις εργασίες του το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στην Αθήνα το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Δήμος Αθηναίων, με την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) & του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε εκ μέρους του φιλοξενούντος Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγείας Δήμου Αθηναίων κ. Εμμανουήλ Καλαμπόκας ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συνέδρους και δήλωσε: «Θα αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία του Δικτύου προς όφελος των Δημοτών μας. Καθιστούμε την Πρόληψη της Υγείας προτεραιότητά μας. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να εστιάζει και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Άξονες στους οποίους εργάζεται ο Δήμος μας: βελτίωση των δημοτικών ιατρείων, στελέχωση αυτών μέσω δημιουργίας καινούργιων θέσεων εργασίας, αξιοποίηση των πόρων μέσω της ανάπτυξης των προγραμμάτων, όπως αυτά που μας προσφέρει το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αθηναίων για τη φιλοξενία καθώς και όλους τους συνέδρους για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Ο κ. Πατούλης συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε νέες Πολιτικές Ατζέντες και Συμφωνίες, που σηματοδοτούν την 7η πενταετία στην οποία μόλις εισήλθαμε, και νέες Στρατηγικές που θα καθορίσουν την εργασία μας με συνέργειες, συμμαχίες, και νέες βασικές αρχές όπως υγιή Διακυβέρνηση και Ηγεσία, που θα κληθούμε να εφαρμόσουμε.

Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία εντός και εκτός Χώρας. Μια πορεία που του επιτρέπει να πρωτοστατήσει και στην υιοθέτηση των νέων πολιτικών και Συμφωνιών. Με 228 ΟΤΑ μέλη, είναι πλέον ένα ισχυρό Δίκτυο που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Χώρας και με όλο και περισσότερους Δήμους να διαδραματίζουν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο με καινοτόμα προγράμματα για τους πολίτες τους. Είναι έτοιμο να περάσει στην υλοποίηση των νέων πολιτικών και να πρωτοστατήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Από την πόλη μας μίλησε η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Αθανασία Μιγδάκη, η οποία ενημέρωσε για τα προγράμματα και της Δράσεις του Φορέα της πόλης μας.

Ο Αρχηγός της ΕΔΟΚ κ. Παντελής Καστρινάκης ανέπτυξε το θέμα Εθελοντικών Ομάδων στους Δήμους, φέρνοντας σαν παράδειγμα το Παράρτημα της πόλης μας και αυτό της Αμοργού.