Αρχίζει και διαμορφώνεται σε σκουπιδότοπο η οδός Αριστοτέλους στον “ΛΙΘΟ”

Στο πεζοδρόμιο της πλατείας “Ελευθερίας” επί της Αριστοτέλους που πρόσφατα επισκευάστηκε, επί βδομάδες είναι αμάζευτα φύλλα από ασφαλτόπανα, σακούλες του Δήμου με διάφορα, κλαδέματα και άλλα αντικείμενα.

Οι δύο φωτογραφίες που δημοσιεύουμε από το συγκεκριμένο σημείο, απέχουν μεταξύ τους λίγες ώρες. Η μία φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 13:00΄και η άλλη στις 19:00΄.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι πως στο μεσοδιάστημα τα αντικείμενα αυξήθηκαν, αφού σε αυτά της μεσημεριανής φωτογραφίας, προστέθηκαν σακούλες με μπάζα, κουτιά από χρώματα και άλλα.

Είναι φυσικό, εάν δεν απομακρύνονται γρήγορα τα διάφορα αντικείμενα από τους δρόμους να λειτουργούν σαν “μαγνητης” και για άλλα.

Στη γωνία επίσης της Αριστοτέλους με την Κουντουριώτη έχουν αρχίσει και μαζεύονται ξύλινα συρτάρια και άλλα μικροαντικείμενα.

Είναι κρίμα μετά το ξήλωμα των οργάνων της παιδικής χαράς και την μείωση της κατανάλωσης ειδών από τον “ΛΙΘΟ”, αφού λιγότεροι είναι οι επισκέπτες στην πλατεία, να επιβαρύνεται το σημείο και με σκουπίδια, μπάζα και άλλα αντικείμενα που την υποβαθμίζουν περισσότερο και λειτουργούν αποτρεπτικά να την επισκεφτεί κάποιος ή να πάει κάποιον φίλο του εκεί για έναν καφέ ή αναψυκτικό.

Λίγα μέτρα παρακάτω, στη γωνία Κουντουριώτη και Λέσβου, υπάρχουν ακόμα τα φύλλα ελενίτ από αμίαντο, που για λόγους δημόσιας υγείας πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο.