Εγκαταλελειμμένο το κατ΄ ευφημισμό “Πάρκο σκύλων” στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”

Μια αλάνα χωρίς, καμία παροχή και διευκόλυνση στους κατόχους σκύλων και των ζωντανών, έχει καταντήσει το κατ΄ ευφημισμό “ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ” που σχεδίασε ο π. Αντιδήμαρχος της πόλης μας και σημερινός Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Από το Δήμο δεν ασχολείται κανείς για την εύρυθμη λειτουργία του, αφού πλέον στον περιφραγμένο χώρο δεν υπάρχει ούτε καν νερό για να ξεδιψάσουν τα ζώα ή να πλυθούν οι κάτοχοί τους, όταν μαζεύουν τα περιτώματά τους.

Ο νιπτήρας που υπήρχε για ποτίστρα έχει ξηλωθεί, όπως και η βάση του και με αυτά πλέον παίζουν τα σκυλιά, που οι ελάχιστοι συμπολίτες μας πηγαίνουν πλέον για ξεμούδιασμα.

Η περίφραξη σε διάφορα σημεία με μεγάλες τρύπες που οι επισκέπτες με τα χέρια τους, χωρίς εργαλεία προσπαθούν να επισκευάσουν.

Από τους δύο πάγκους που υπήρχαν υπάρχει μόνο ο ένας και αυτός παροπλισμένος και η κατάσταση τραγική.

Επισκεφτήκαμε το “ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ” το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου και συζητήσαμε με δύο κυρίες που είχαν φέρει τα σκυλιά τους για ξεμούδιασμα.

Ζητούν από το Δήμο να φροντίσει για τα αδέσποτα κυρίως, ενώ την παλαιότερη πρόταση μας προς τον κ. Λεωτσάκο, το Πάρκο να μετεγκατασταθεί στο χώρο μεταξύ του Α΄ Δημοτικού Σχολείο και της Αποστολικής Διακονίας, την βρήκαν σωστή.

Θυμίζουμε πως και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συμφωνήσει με αυτήν, αλλά λόγω των εκλογών δεν πρόλαβε να υλοποιήσει.

Σημειώνουμε επίσης πως τα σπιτάκια στο Άλσος “Μητέρα” αυξήθηκαν και από δύο που ήταν έως πριν λίγες ημέρες, σήμερα έχουν γίνει τρία.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε πολύ σύντομα θα δούμε στο Άλσος να δημιουργείται καταυλισμός από σπιτάκια σκύλων, εάν καθένας που δεν θέλει σκυλί σπίτι του, μεταφέρει το σπιτάκι του και το τοποθετεί στο άλσος.