Η Δημοτική Αρχή ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον όγκο των πεταμένων αντικειμένων στους δρόμους της πόλης μας

Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η αγαπημένη συνήθεια των συμπολιτών μας, να γεμίζουν τα πεζοδρόμια και τις γωνίες των δρόμων με παλιά αντικείμενα, κυρίως έπιπλα, στρώματα, καναπέδες και οικιακές συσκευές, εκτός των ειδών υγιεινής.

Σημειώνουμε πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μαζεύει κατά μέσο όρο περίπου 1.200 στρώματα το χρόνο από τους δρόμους της πόλης μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Στα ήδη συσσωρευμένα αντικείμενα που δεν είχε προλάβει να μαζέψει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου την περασμένη εβδομάδα, ήρθε η νέα σοδειά και “έδεσε το γλυκό”.

Μάλιστα σε μια περίπτωση στην οδό Αγίας Βαρβάρας κάποιος συμπολίτης μας θεώρησε καλό να πετάξει τα αντικείμενα του, πάνω στα φρεάτια περισυλλογής ομβρίων υδάτων.

Σημειώνουμε πως ήταν γνωστό ότι περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση.

Δημοσιεύουμε ενδεικτικά μια σειρά από φωτογραφίες τραβηγμένες σε διάφορα σημεία της πόλης μας, το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Σαφώς υπάρχουν πολλαπλάσια σημεία και αντικείμενα από αυτά που δημοσιεύουμε, απλά δίνουμε το στίγμα, μήπως κάποιοι επιτέλους καταλάβουν πως πρέπει να σταματήσει αυτή  η κατάσταση που προκαλούμε στην πόλη μας.

Οι δρόμοι απ΄ όπου είναι οι φωτογραφίες: Στέφανου Σαράφη, Αγίας Βαρβάρας, Αποστόλου Παύλου, Ανδρέου Δημητρίου, Μεσογείων, πλατεία Γρηγόρη Λαμπράκη, Διγενή Ακρίτα, Δόξης, Βύρωνος, Δημητρίου Εμμανουήλ κ.ά.

Σημειώνουμε βεβαίως πως υπάρχουν πεταμένα αντικείμενα στην οδό Κύπρου, Δούσμανη, Φλέμινγκ, Αγίου Ιωάννου, Σίφνου, Συγγρού κ.ά από την περασμένη εβδομάδα.

Καλό κουράγιο στους εργαζόμενους του Δήμου με την ελπίδα πως η Διοίκηση του Δήμου θα βρει τον τρόπο να κρατάει την πόλη μας καθαρή.

Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να παρακολουθεί τι συμβαίνει, ανήμπορη να λύσει το πρόβλημα, το οποίο προεκλογικά είχε σαν ισχυρό αντιπολιτευτικό όπλο και τώρα το “λούζεται” αφού εμφανίζεται να είναι ανίκανη να το αντιμετωπίσει.