Η απομάκρυνση μικρών ποσοτήτων μπάζων σε σακούλες, να μη χρεώνεται από το Δήμο

Σακούλες με μπάζα, μπανιέρα, λεκάνη, νιπτήρα και ένα σωρό άλλα οικοδομικά υπόλοιπα είναι στοιβαγμένα στο πεζοδρόμιο της οδού Αγίου Ιωάννου, πίσω και δίπλα από  κάδο απορριμμάτων.

Βρίσκονται εκεί επί αρκετές ημέρες και προκαλούν ερωτηματικά γιατί ο Δήμος δεν τα απομακρύνει, σε αντίθεση με άλλα σημεία που καθαρίζει τακτικότερα.

Μιας και η κουβέντα για τα μπάζα, σημειώνουμε πως η προηγούμενη Διοίκηση επί Καπλάνη τα απομάκρυνε χωρίς να χρεώνει τους δημότες, εάν επρόκειτο για μπάζα που δεν ξεπερνούσαν  τις  δεκαπέντε με είκοσι γεμάτες σακούλες.

Το σημειώνουμε αυτό διότι πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμος απαίτησε και εισέπραξε από συμπολίτη μας, χρήματα, για μικρότερο όγκο μπάζων που ήταν μέσα σε μισογεμάτες σακούλες.

Καταλαβαίνουμε πως εάν πρόκειται για μεγάλο όγκο μπάζων ο κάτοικος θα πρέπει να νοικιάζει τους ειδικούς κάδους, εάν πρόκειται όμως για μικρό αριθμό σακουλών γιατί να πληρώνει το Δήμο;

Ο Δήμος όταν απομακρύνει τεράστιες ποσότητες επίπλων, στρωμάτων, κουφωμάτων κλπ, χρεώνει κανέναν; ΟΧΙ.

Τότε γιατί να χρεώνει τις μικροποσότητες μπάζων, όταν μάλιστα είναι και σε σακούλες και όχι χύμα;

Δημοτικά τέλη καθαριότητας πληρώνουν και οι μεν με τα έπιπλα, τα στρώματα κλπ και οι δε με μικροποσότητες μπάζων σε σακούλες.

ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ