» Τα βιώματα των Ποντίων γίνονται ιστορία

Τα βιώματα των Ποντίων γίνονται ιστορία

Πρωί Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019 μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» επισκέφτηκαν την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών που πραγματοποίησε την εκδήλωση «Τα βιώματα των Ποντίων γίνονται ιστορία», αφιερωμένη στο Πρόγραμμα καταγραφής μαρτυριών των ηλικιωμένων Ποντίων.

Μία από τις μαρτυρίες ήταν και αυτή του παππού μου, Γιώργου Σαββίδη, πατέρα του πατέρα μου Γιάννη Σαββίδη, που τώρα πια δεν είναι στη ζωή. Μίλησε στην ποντιακή διάλεκτο για τη ζωή του στον Καύκασο, στο Καζακστάν, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν έφτασαν στην Μητέρα Ελλάδα.

Η πιο συγκινητική στιγμή για εμάς, ήταν όταν ο εγγονός του, Σταύρος Σαββίδης, υπό τους ήχους της λύρας του, τραγούδησε το αγαπημένο τραγούδι του παππού, ένα τραγούδι από την Κερασούντα…

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρήστο Γαλανίδη, την κ. Γ. Χαριτίδου, τον κ. Β. Αγτζίδη, αλλά και τους ερευνητές που πήραν τις συνεντεύξεις, για το σπουδαίο έργο τους, που θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές!

η Πρόεδρος
Σοφία Σαββίδου

φωτογραφίες: Φόρης Πεταλίδης, efxinospontos.gr

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!