» ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου να να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων”

ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου να να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων”

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται σε «σωρεία εργασιακών παραβάσεων και προβλημάτων», τα οποία μάλιστα καταγγέλλει και η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ζητήματα που, όπως επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «θεωρούσαμε πως έχουν λυθεί προ πολλού εξακολουθούν να υφίστανται στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας».

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν αποζημίωση για πρόσθετη, νυχτερινή ή εξαιρέσιμη εργασία όταν αυτή πραγματοποιείται.

Δίνονται εντολές, προφανώς με εντολή της Διοίκησης, για ετεροαπασχόληση και ιδιαίτερα σε ημέρα προκηρυγμένης Απεργίας, γεγονός που ρητά σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται.

Είναι δε κατηγορηματικά καταγγελταίο και απαράδεκτο, κατά παράβαση των όσα η σχετική Νομοθεσία προβλέπει, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κοινωφελούς χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., να απασχολούνται στην αποκομιδή απορριμμάτων, καταπατώντας τόσο εργασιακά όσο και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Και δυστυχώς σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δεν διαφέρει από τους Δήμους εκείνους που απαξιώνουν την προσπάθεια των ευσυνείδητων δημοτών που συμβάλλουν στην αναγκαία διαλογή και ανακύκλωση απορριμμάτων, δίνοντας εντολή σε ημέρα απεργίας ο «μπλε κάδος» να οδηγηθεί ως σκουπίδι στην χωματερή…

Ήδη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναμεταδίδεται από πανελλήνια ΜΜΕ και ιστοσελίδες και η πόλη μας έγινε το κέντρο συζητήσεων με καθόλου κολακευτικά σχόλια.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΟΤΑ

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!